Bruidspaar Van Klaveren al 60 jaar samen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
'Niet jij, niet ik, maar wij samen'
'Niet jij, niet ik, maar wij samen' (Foto: Bob Awick)

Bruidspaar Van Klaveren al 60 jaar samen

  Mensen

BUSSUM - Het echtpaar Van Klaveren kreeg maandag bezoek van de burgemeester aangezien ze 60 jaar getrouwd zijn. Een feestelijk moment waar even bij stilgestaan werd.

André (86) komt oorspronkelijk uit Dordrecht en Ans (83) uit Haarlem. Op een gegeven moment werkte mevrouw in Dordrecht en daar ontmoette ze haar huidige man tijdens danslessen.

Dansles
"Het was daar een soort veekeuring", vertelt meneer. "Jongens in de ene hoek en meisjes in de andere. We waren bijna even lang en dat danst goed samen." Ze hebben dan ook nog samen lang gedanst tot ze andere prioriteiten kregen.

Het echtpaar trouwde in Heiloo om vervolgens naar Zeist te verhuizen. Vanwege het werk werd er veel verhuisd, onder meer naar Vught in Brabant. André werkte sinds 1954 in de automatisering, mevrouw als medisch analiste.

Bussum
Samen kregen ze twee dochters. Een van hen woonde in Eemnes, vandaar dat ze in 1999 naar Bussum verhuisden. Ans werd ook oppasoma voor de kleinkinderen en André zong bij het koor in de Mariakerk. De andere dochter verhuisde vanuit Schotland deze kant op vanwege de gezondheid van haar vader.

Meneer Van Klaveren houdt van computeren (internetbankieren, shoppen en spelletjes spelen) of samen met zijn bruid te genieten van muziek en de heide vlak bij huis. Mevrouw houdt van lezen en puzzelen.

Geheim
Het geheim van hun huwelijk schreef mevrouw al 60 jaar geleden op de achterkant van haar trouwfoto: 'Niet jij, niet ik, maar wij samen'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>