Afbeelding

Echtpaar Koning 60 jaar getrouwd

Mensen

BUSSUM - De 86-jarige Marianne en 91-jarige Rob Koning waren afgelopen donderdag zestig jaar geleden getrouwd. Helaas kon het feest niet groots gevierd worden omdat meneer in slechte gezondheid verkeert. Hun dochter Renée laat weten dat het stel al 47 jaar aan de Koningslaan woont. Veel mensen zullen Marianne Koning kennen omdat zij zich jarenlang met hart en ziel voor Bussum heeft ingezet.

Het echtpaar kende elkaar al in hun kindertijd, omdat beide families bevriend waren. Marianne werd geboren in het voormalige Nederlands-Indië en kwam na de oorlog, rond 1961, in Naarden wonen. Meneer kwam uit Baarn en voer voor de Koninklijke Java China Pakketvaart en had als standplaats Singapore. Het stel heeft lange tijd verschillende woonplaatsen gehad; ze gingen op en neer tussen Singapore, Bussum, Hong Kong en Loosdrecht.

Marianne zat 12 jaar in de gemeenteraad en was 12 jaar wethouder in Bussum. Als locoburgemeester bracht ze regelmatig bezoekjes aan echtparen die 60 jaar getrouwd waren. De VVD'er heeft daar nog een heel plakboek vol van. Volgens haar dochter stond ze aan de basis van de vernieuwingen van het centrum van Bussum en de Hilversumse Meent. Ze ontving een koninklijk lintje. Na haar pensioen hield mevrouw Koning zich nog 8 jaar bezig met ouderenbeleid in de Provinciale Staten. Ze was altijd heel lokaal betrokken en zat ook in veel besturen.

Rob ging 'aan wal' rond 1960 waar hij werkte voor rederij het Scheepvaarthuis en Nedlloyd Rotterdam tot zijn pensioen. Hij heeft 20 jaar gevaren en deed daarna 'bemanningszaken. Hij heeft veel van de wereld gezien. Zoals hij zelf altijd zegt: "Je hoeft mij niet te vragen waar ik allemaal ben geweest. Ik ben overal geweest, behalve in Rusland."

Uit de krant