Afbeelding
Video

Eerste 'werkbezoek': burgemeester Ter Heegde leest voor aan Bussumse peuters

Mensen

GOOISE MEREN - Een paar uur voordat hij zich echt burgemeester van Gooise Meren mag noemen heeft Han ter Heegde zijn eerste 'werkbezoek' al afgelegd. Han ter Heegde wordt vanavond geïnstalleerd als burgemeester, maar de aanstaande burgemeester las vanmorgen al voor aan de peuters van de Bussumse peuterspeelzaal De Stampertjes. 

Omdat Han ter Heegde als burgemeester vanzelfsprekend ook vanavond pas het ambtsketen van de gemeente omgehangen krijgt, hadden de peuters zelf een ambtsketen geknutseld van stukjes karton. Met de 'ambtsketen' om de nek, las de burgemeester voor. De peuters zaten ademloos te luisteren naar 'de baas van de gemeente'. 

Han ter Heegde werd afgelopen november al benoemd tot burgemeester van Gooise Meren. Vlak nadat dat bekend werd trok de peuterspeelzaal al de stoute schoenen aan om de burgemeester te vragen om te komen voorlezen. "We hebben gevraagd of de burgemeester onze peuters kwam voorlezen. Dat was even spannend, omdat de burgemeester vandaag een drukke dag heeft, maar de burgemeester vond het leuk om te komen", vertelt Naomi Roovers van De Stampertjes. De peuterspeelzaal vond het een enorme eer dat de aanstaande burgemeester op bezoek kwam. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief