'De ANBO heeft ons gewoon in de kou laten staan'

  Mensen

BUSSUM - Een grote schrik voor de leden van de ANBO: de bond stopt met de ondersteuning van lokale activiteiten. Daardoor dreigt onder meer de wekelijkse ouderenbijeenkomst in café Stokjes en Lepel te moeten stoppen. 

"We moesten het eigenlijk maar gewoon zelf uitzoeken, maar we kunnen 800 leden toch niet in de kou laten staan", reageert Chris Beun, op het besluit van de ANBO. En dus heeft een groep ouderen besloten zelf hun eigen vereniging op te richten genaamd de Algemene Seniorenvereniging Gooise Meren (ASGM). Het lokale bestuur, onder wie Chris Beun en Hannie Walet, kwam in actie. Samen met nog een aantal andere vrijwilligers werd snel een nieuwe vereniging opgetuigd.

Afgelopen maandag hadden ze hun eerste bijeenkomst. Gewoon op de oude vertrouwde plek. "Voor de mensen uit Gooise Meren die lid zijn verandert er niet zo veel", stelt Walet. "De ASGM zal alle activiteiten voortzetten." Er is dan ook deze maandagochtend als vanouds een gezellig koffie-ochtendje met boekenruil. Maar ook de dagjes uit, de lees- en handwerkclub, en de jaarlijkse vakantie, worden nu onder de vlag van de ASGM aangeboden.

Ondertussen heeft de vereniging al ruim 125 leden. Dat is een fractie van de 800 die van de ANBO lid waren. Volgens Walet heeft dat vooral te maken met de onbekendheid, maar dat moet snel meer worden.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten