Afbeelding

Waarschijnlijk geen gemeentelijke onderscheidingen dit jaar

Mensen

GOOISE MEREN - Er worden dit jaar zeer waarschijnlijk geen gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. 

Bussum, Naarden en Muiden reikten elk jaar respectievelijk de Kleine Johannes, het Naarders Compliment en de Muider Roemer uit aan mensen die zich vrijwillig inzetten voor de gemeente, maar sinds de gemeentefusie tot Gooise Meren is dat er nog niet van gekomen. Datzelfde geldt voor de 'zilveren legpenning' van de gemeente. Die 'hoogste blijk van waardering' werd afgelopen jaar ingevoerd en zou elk jaar uitgereikt worden aan een betrokken bewoner, maar de eerste legpenning moet nog worden vergeven.

De vrijwilligersonderscheidingen bestaan wel nog steeds en zullen ook nog wel worden uitgereikt maar dat laat nog even op zich wachten, zo meldt de gemeente. "Normaal gesproken werden deze onderscheidingen op de nieuwjaarsrecepties uitgereikt, maar door meerdere omstandigheden heeft Gooise Meren nog geen echte nieuwjaarsreceptie gehad. Het zou kunnen dat we de onderscheidingen op een later moment dit jaar nog uitreiken, maar de kans is groter dat we dat volgend jaar pas weer doen. De gemeenteraad moet voordrachten voor de vrijwilligersonderscheidingen nu goedkeuren."

Uit de krant