Afbeelding
Bussumer van het Jaar

Lisa Schonewille enorm verrast en trots

Mensen

BUSSUM - "Lisa, wat jij doet is ongelofelijk inspirerend", aldus de Bussumer van het Jaar-jury over Lisa Schonewille. De tweede Bussumer van het Jaar was afgelopen week verrast en vooral enorm trots toen ze de glanzende Bussumer van het Jaar-award overhandigd kreeg. 

Lisa Schonewille heeft zich in de tuin van activiteitencentrum Jan Ligthart omringd door een flinke groep mensen. Het zijn vrijwilligers met groene vingers en medewerkers en cliënten van Sherpa. Lisa is hier op haar gemak. Het is koud buiten. Ze is flink verkouden, maar Lisa heeft de drive om iedereen bij elkaar te brengen. Ze gaan namelijk met z'n allen op de foto. Zodra de foto is gemaakt, wordt verteld wat de ware reden is van het bezoek van BussumsNieuws: de uitreiking van de Award voor Bussumer van het Jaar.

De groep luistert aandachtig terwijl het jury-rapport wordt voorgelezen. "Ieder jaar wordt een Bussumer in het zonnetje gezet. Iemand die zich heeft ingespannen om van Bussum een mooiere woonomgeving te maken. Iemand die inspireert, die anderen motiveert en aanzet tot actie. Iemand die zich met name in 2016 heeft geprofileerd." En dan blijkt voor wie de prijs is bedoeld. "Dit jaar heeft BussumsNieuws Lisa Schonewille uitgeroepen tot Bussumer van het Jaar."

Applaus voor de Bussumer van het Jaar
De aanwezigen klappen. Ze knikken en kunnen zich zeer goed vinden in wat er gezegd wordt. Want Lisa is zo'n vrijwilliger die als een sneeuwbal rolt. Een klein idee wordt een volgend idee en steeds meer mensen zetten de sneeuwbal van goede ideeën in werking. Nu de bal rolt vindt de jury het tijd dat haar inzet wordt beloond.

In het jury-rapport staat dan ook te lezen: "Jij staat voor de inclusieve samenleving. Jij organiseert evenementen waar iedereen welkom is. Daarnaast breng jij ook op een laagdrempelige manier grote thema's zoals bijvoorbeeld voedselverspilling dichterbij. Je zet hiermee aan tot kritisch denken. Met Soupurbe hebben we er in Bussum zowel een salon van denkers als een nieuwe sociale huiskamer van het Gooi bij."

Erg beduusd, maar wel leuk
Lisa is er zelf wat beduusd van. Maar ze vindt het ook ongelofelijk leuk. Zodra we even binnen gaan zitten om wat op te warmen heeft ze al snel een plekje op haar kantoor gevonden voor de award. Die staat mooi in de vensterbank. Direct al op een standaard die net uit de container is gevist van het Jan Ligthartcentrum dat klaar wordt gemaakt voor verbouw. Want spullen zomaar weggooien, dat vindt iedereen hier zonde. Lopend door het gebouw laat Lisa haar award zien. Iedereen reageert enthousiast. Want mensen meekrijgen, dat is ook iets wat Lisa doet. "Ik vind het ook bijzonder dat het wordt gezien wat wij hier allemaal doen. Dat ik zoveel support krijg, dat doet mij enorm veel," reageert ze.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief