Afbeelding
Bussumer van het Jaar

Lisa Schonewille enorm verrast en trots

Mensen

BUSSUM - "Lisa, wat jij doet is ongelofelijk inspirerend", aldus de Bussumer van het Jaar-jury over Lisa Schonewille. De tweede Bussumer van het Jaar was afgelopen week verrast en vooral enorm trots toen ze de glanzende Bussumer van het Jaar-award overhandigd kreeg. 

Lisa Schonewille heeft zich in de tuin van activiteitencentrum Jan Ligthart omringd door een flinke groep mensen. Het zijn vrijwilligers met groene vingers en medewerkers en cliënten van Sherpa. Lisa is hier op haar gemak. Het is koud buiten. Ze is flink verkouden, maar Lisa heeft de drive om iedereen bij elkaar te brengen. Ze gaan namelijk met z'n allen op de foto. Zodra de foto is gemaakt, wordt verteld wat de ware reden is van het bezoek van BussumsNieuws: de uitreiking van de Award voor Bussumer van het Jaar.

De groep luistert aandachtig terwijl het jury-rapport wordt voorgelezen. "Ieder jaar wordt een Bussumer in het zonnetje gezet. Iemand die zich heeft ingespannen om van Bussum een mooiere woonomgeving te maken. Iemand die inspireert, die anderen motiveert en aanzet tot actie. Iemand die zich met name in 2016 heeft geprofileerd." En dan blijkt voor wie de prijs is bedoeld. "Dit jaar heeft BussumsNieuws Lisa Schonewille uitgeroepen tot Bussumer van het Jaar."

Applaus voor de Bussumer van het Jaar
De aanwezigen klappen. Ze knikken en kunnen zich zeer goed vinden in wat er gezegd wordt. Want Lisa is zo'n vrijwilliger die als een sneeuwbal rolt. Een klein idee wordt een volgend idee en steeds meer mensen zetten de sneeuwbal van goede ideeën in werking. Nu de bal rolt vindt de jury het tijd dat haar inzet wordt beloond.

In het jury-rapport staat dan ook te lezen: "Jij staat voor de inclusieve samenleving. Jij organiseert evenementen waar iedereen welkom is. Daarnaast breng jij ook op een laagdrempelige manier grote thema's zoals bijvoorbeeld voedselverspilling dichterbij. Je zet hiermee aan tot kritisch denken. Met Soupurbe hebben we er in Bussum zowel een salon van denkers als een nieuwe sociale huiskamer van het Gooi bij."

Erg beduusd, maar wel leuk
Lisa is er zelf wat beduusd van. Maar ze vindt het ook ongelofelijk leuk. Zodra we even binnen gaan zitten om wat op te warmen heeft ze al snel een plekje op haar kantoor gevonden voor de award. Die staat mooi in de vensterbank. Direct al op een standaard die net uit de container is gevist van het Jan Ligthartcentrum dat klaar wordt gemaakt voor verbouw. Want spullen zomaar weggooien, dat vindt iedereen hier zonde. Lopend door het gebouw laat Lisa haar award zien. Iedereen reageert enthousiast. Want mensen meekrijgen, dat is ook iets wat Lisa doet. "Ik vind het ook bijzonder dat het wordt gezien wat wij hier allemaal doen. Dat ik zoveel support krijg, dat doet mij enorm veel," reageert ze.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief