Afbeelding
Bussumer van het Jaar

Lisa Schonewille is de Bussumer van het Jaar

Mensen

BUSSUM - Het BussumsNieuws roept Lisa Schonewille uit tot Bussumer van het Jaar 2016. Deze uitverkiezing met bijbehorende award is de meer dan verdiende waardering voor de vrouw die het afgelopen jaar vele evenementen onder de paraplu van Soupurbe organiseerde.

Schonewille is de drijvende kracht achter diverse groene, duurzame evenementen die vooral laagdrempelig zijn. Ze krijgt de titel Bussumer van het Jaar omdat ze vele evenementen organiseert. Het samenbrengen van inwoners met een goed hart, van mensen met een handicap, nadenken over je eigen milieu en leefomgeving, duurzaamheid.

Stukje mooier maken
Ze reageert enorm verbaasd, maar ook heel positief wanneer ze de award overhandigd krijgt. Dit gebeurt tussen de andere vrijwilligers die Lisa aanstuurt. Ze zijn allemaal heel blij en noemen de prijs terecht. Zelf vindt Lisa het geweldig dat de krant 'ziet' wat er allemaal gebeurt op het terrein van Sherpa, pal achter de Koepelkerk.

Lisa beweegt zich op vele terreinen. Het koken met groenten die niet meer goed genoeg zijn voor de winkel, bijeenkomsten van TegenLicht waarbij maatschappelijk thema's bediscussieerd worden, het openen van een tuin die voor iedereen toegankelijk is, het upgraden van gebruikte spulletjes: Lisa is hier de drijvende kracht achter. Ze is een organisatietalent pur sang en ze gebruikt dit om Bussum een stukje mooier te maken. En dat alles doet ze dan ook nog eens geheel vrijwillig.

Jury
De toekenning is tot stand gekomen via een gemelêerde Bussumse jury, bestaande uit notaris Dirk Doude van Troostwijk, de Bussumse dorpsmanager Ellen van Vossen, Aleid Hamelink van de Stichting Burgerzin Naarden, Jochum Jarigsma, de Bussumer van het jaar 2015, en Jessica de Jong, eindredacteur van BussumsNieuws. Zij bogen zich over drie genomineerden die door de redactie van de krant waren aangedragen. De jury was er snel uit. Unaniem kozen ze Lisa Schonewille.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief