Afbeelding

Open Atelierroute op 1 en 2 oktober

Mensen

BUSSUM - De Open Atelierroute wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Diverse kunstenaars zullen dan hun atelier openstellen voor publiek en vertellen over hun werk. Kunstenares Saskia Bult, artiestennaam SAM Bult, vertelt hier meer over.

Wat is de Open Atelierroute precies?
"Iedere twee jaar houden de kunstenaars van Artes de Open Atelierroute om te laten zien wat ze hebben gemaakt en waar ze aan werken. Het is een laagdrempelige manier om kunst te kijken. We hebben een plattegrond waarop iedereen kan zien welke kunstenaars dit jaar meedoen. In totaal hebben we 41 adressen waar bezoekers kunnen komen kijken."

Wat voor kunst is er te zien?
"Heel diverse en uiteenlopende kunst. Van schilderen en boetseren tot fotografie waarbij je heel goed moet kijken of het wel een foto is. Het beeld is heel apart bewerkt. Ik ben zelf pas ruim een jaar lid van Artes en stond echt verbaasd te kijken hoeveel goede kunstenaars we hebben. Laat staan wat voor indruk die hoge kwaliteit maakt op mensen die iets minder thuis zijn in de kunstwereld! Ze maken allemaal heel bijzonder werk: van realistisch tot surrealistisch. Dit jaar zijn er ook weer vijf nieuwe deelnemers en we hebben een kunstenaar uit Naarden en uit de Hilversumse Meent. Dat komt omdat iedereen uit Bussum en omstreken lid kan worden van onze Stichting Kunstkring Artes. De afgelopen tijd zijn we ook flink aan het groeien."

Heb je een paar goede tips?
"Pak de fiets en bezoek zo veel mogelijk kunstenaars. Het zijn zo veel kunstenaars dat we daarom twee dagen de Open Atelierroute doen. Op die manier kun je iedereen bezoeken. Om een idee te krijgen van wat voor werk de kunstenaars maken is het handig om te beginnen bij het Denksportcentrum aan de Nieuwe Enghlaan 6. Daar is een overzichtstentoonstelling met een sneak preview, plus de plattegronden en de routes. Voorheen gebeurde dit in het gemeentehuis, maar dat kan niet vanwege de verbouwing.Tot slot is het leuk om af te sluiten bij de Vliegdenweg waar wel 15 kunstenaars zitten en een aantal muzikale optredens zullen zijn."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant