Afbeelding

Wereldmuziekfestival zoekt artiesten die willen optreden

Mensen

BUSSUM - Een gezellige avond vol wereldmuziek, hapjes, drankjes en dansen onder de boom op het schoolplein van de Michiel de Ruijterschool. Dat is in het kort het nieuwste evenement in Bussum, genaamd het Wereldmuziekfestival. Dit moet allemaal plaatsvinden op 17 september en de organisatie is nog op zoek naar mensen die een optreden willen verzorgen.

Het idee is ontstaan tijdens de wereldbarbecue, vertelt organisator Jochum Jarigsma. "Heel veel mensen vonden de barbecue gezellig, maar zeiden dat er muziek miste. Ons uitgangspunt daar was het gesprek met elkaar aan te gaan en verbinding te zoeken. En dus wilden we niet dat er harde muziek was. Hooguit een akoestische gitaar zodat je elkaar nog wel kunt verstaan." Na de wereldbarbecue is nu het wereldmuziekfestival in het leven geroepen. De avond waarop internationale muziek wordt gedraaid en live gespeeld zodat er volop gedanst kan worden. "We beginnen met wat hapjes en easylisteningmuziek. Daarna wordt er meer dansbare muziek gespeeld van over de hele wereld."

De optredens zullen erg uiteenlopend zijn, met muziek uit Wit-Rusland en Iran. Wie ook nog wil komen optreden, dat mag ook Hollandse muziek zijn, kan zich nog aanmelden via de website van de wereldbarbecue.

Uit de krant