Afbeelding
Foto: Bob Awick

Viering voor Oekraïense vluchtelingen uit de regio en hun gastgezinnen

Mensen

REGIO - Burgerinitiatief Laren organiseert woensdag 20 april een viering in de sfeer van Pasen voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen. De avond start om 19.00 uur in de Sint Jansbasiliek aan de Brink in Laren.

De voorgangers zijn dominee Job de Bruijn en pastoor Vriend, zij hebben de viering samen voorbereid. De teksten zijn in het Oekraïens en er is een Oekraïens Koor. Na afloop is er een ontvangst met koffie, thee, frisdrank en iets lekkers.  

Tussen de paasfeesten
De datum 20 april ligt precies tussen het paasfeest van de christelijke kerken uit het westen en de orthodoxe kerk uit het oosten. Tijdens de viering is er ruimte voor veel muziek, stiltemomenten en overwegingen. De viering is bestemd voor de vluchtelingen uit de regio Gooi, te weten Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum, Huizen en Gooise Meren, en hun gastgezinnen. Later kunnen zij dan thuis hun ervaringen delen.

Grote opkomst
Vanuit het Burgerinitiatief Laren is er een werkgroep gevormd met de Rotary Laren-Blaricum en de Stuurgroep Oecumene BEL om alles perfect te organiseren. De organisatie hoopt op een grote opkomst. De kerk opent om 18.45 uur met het luiden van de kerkklokken.

Uit de krant