Paul Splint werd plotseling uit het leven gerukt.
Paul Splint werd plotseling uit het leven gerukt. Foto: Familie Splint

Naarder Paul Splint (71) plotseling overleden

Mensen

NAARDEN - De geboren en getogen Paul Splint is zaterdag onverwacht aan een hartaanval overleden. De 71-jarige Naarder stond altijd voor iedereen klaar en zat nog boordevol plannen. Dat hij altijd de handen uit de mouwen stak, bevestigt ook schoonzoon Shafy. “Zijn plotselinge dood komt voor iedereen als een schok. Hij was een prachtige man.”

Paul groeide op in de Pijlstraat in Naarden-Vesting en heeft veel betekend voor de gemeenschap voor Naarden. Zo stond hij vooraan als de wijk opgeruimd moest worden, knotte hij de wilgen en liep hij met zijn kleinkind door de wijk met zijn prikstok. Ook verrichtte hij veel vrijwilligerswerk en wandelde hij met ouderen in een rolstoel door de wijk en deed hij boodschappen met ouderen die niet in staat waren om het zelf te doen. “Hij was overal inzetbaar en voor te porren. Hij hielp iedereen, ook als hij er niet altijd zin in had.”

Nog zoveel plannen

Yvonne Splint, de vrouw met wie Paul 41 jaar getrouwd was, is intens verdrietig over het verlies van haar maatje. “We zouden samen 90 worden en hadden nog zoveel plannen”, vertelt ze. “Het is een schok en groot verlies. Ze hebben daarboven echt de verkeerde te pakken.” Verdrietig genoeg is ook recent Pauls tweelingzus overleden. “Op 14 januari. Het is niet te bevatten.” Paul kreeg samen met Yvonne dochter Maike die getrouwd is met Shafy. Zij maakten Paul en Yvonne grootouders van twee prachtige kleinzoons: Qian en Bailey.

Ook bij de Reddingsbrigade Naarden is geschokt gereageerd op het overlijden van Paul, die daar in 2015 de gelederen kwam versterken. Hij wilde zijn opgedane kennis en ervaring uit 45 jaar binnen- en zeevaart delen met de lifeguards, maar zocht ook een nuttige vrijetijdsbesteding voor na zijn pensioen. “Het was met hem nooit saai; hij had altijd wel een sterk zeemansverhaal te vertellen”, staat op Facebook geschreven. Uiteindelijk werd hij zelf ook lifeguard op de reddingboot en nam hij tot 2018 deel aan inzetten, oefeningen en gevraagde bewakingen. “Hij was het type ‘niet lullen maar poetsen’.”

Afscheid

De crematie vindt maandag 14 februari in besloten kring plaats. Paul is thuis. “Iedereen is welkom om afscheid te komen nemen en verhalen over Paul te delen”, zegt Yvonne. Het lijkt haar heerlijk om alle verhalen over Paul te horen en ze wil iedereen bedanken die betrokken is geweest in het - te korte - leven van Paul.

Uit de krant