Zaterdagportret | Theo Kort

‘Ik heb zo’n prachtige tijd gehad en had geluk dat het allemaal op mijn pad kwam’

1 jan 2022, 08:00 · leestijd 7 minuten Mensen
Joke en Theo Kort zijn al vele jaren gelukkig samen en wonen in een prachtig appartement in Naarden.
Joke en Theo Kort zijn al vele jaren gelukkig samen en wonen in een prachtig appartement in Naarden. Foto: © Bob Awick

Maar natuurlijk kijkt hij als eerste naar wat voor schoenen iemand draagt. Ik voel me wat ongemakkelijk met mijn Palladiums. En dat gevoel wordt bevestigd. Theo Kort, voormalig eigenaar van Kort Shoes in Bussum, heeft niet zoveel met de huidige schoenmode. Maar druk maakt hij zich er niet meer om. Na 370 jaar is het doek voor het schoenenhuis gevallen en is de laatste Kort-winkel in Bussum gesloten. “Ja, dat gaat me aan mijn hart.”

Het is een prachtige, koude dinsdagochtend als Theo Kort de deur van zijn schitterende appartement aan het water in Naarden opendoet. “Kom verder.” De weilanden waar hij en zijn vrouw Joke op uitkijken dampen nog na, een meerkoetje zwemt heen en weer voor de openslaande deuren en de zon verlicht de woning. Twee jaar woont het echtpaar er tot gro..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.