Afbeelding
Foto: PR

Gemeente Gooise Meren bedankt haar vrijwilligers

Mensen

GOOISE MEREN - In de vier kernen van de gemeente Gooise Meren start deze week de campagne ‘Gooise Meren Bedankt’. Hiermee wil de gemeente al haar vrijwilligers bedanken en uitgebreid stilstaan bij het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat ze doen. Versa Vrijwilligerscentrale voert de campagne uit.

“Onze samenleving drijft op vrijwilligers; ze zijn onmisbaar en onbetaalbaar! Vrijwilligers zijn de lichtpuntjes in onze maatschappij en dat alles belangeloos. Hier bedank ik ze enorm voor”, zegt wethouder Barbara Boudewijnse.

Bijzondere verhaal

Als onderdeel van de campagne vertellen drie vrijwilligers de komende weken in deze lokale krant hun bijzondere verhaal. Sylvia van Stuijvenberg (51) trapt af. Zij is vrijwilliger bij de Gele Loods in Naarden en organiseert jaarlijks het Woonkamerfestival. “Het excuus ‘ik heb het te druk’ vind ik flauwekul. Vrijwilligerswerk hoeft niet veel tijd te kosten. En bovendien maak je er niet alleen anderen blij mee, het verrijkt ook je eigen leven.”
Pietje Vlot, coördinator Versa Vrijwilligerscentrale: “Vrijwilligerswerk is zo ontzettend belangrijk en iedereen kan het doen. Of je nu met pensioen bent en tijd over hebt, net naar Gooise Meren bent verhuisd en nieuwe mensen wilt leren kennen of simpelweg iets voor een ander wilt doen: voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk te vinden. Ik ben dan ook heel blij dat we het belang, maar ook de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk door deze campagne extra kunnen laten zien.”

Cadeautje

Vrijwilligers worden bedankt met een cadeautje. Er is een speciale website gemaakt - www.gooisemeren-bedankt.nl - waarop vrijwilligers een lokaal cadeautje mogen uitzoeken. Iedere week verschijnt er weer een ander cadeau. Vlot: “Doordat we de vrijwilligers bedanken met een lokaal cadeautje ondersteunen we tegelijkertijd ook lokale ondernemers. Win-win, vind ik!” Gooise Meren Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale i.s.m. Enter Media en lokale ondernemers in opdracht van de gemeente Gooise Meren.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief