Afbeelding
Foto: PR

Gemeente Gooise Meren bedankt haar vrijwilligers

Mensen

GOOISE MEREN - In de vier kernen van de gemeente Gooise Meren start deze week de campagne ‘Gooise Meren Bedankt’. Hiermee wil de gemeente al haar vrijwilligers bedanken en uitgebreid stilstaan bij het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat ze doen. Versa Vrijwilligerscentrale voert de campagne uit.

“Onze samenleving drijft op vrijwilligers; ze zijn onmisbaar en onbetaalbaar! Vrijwilligers zijn de lichtpuntjes in onze maatschappij en dat alles belangeloos. Hier bedank ik ze enorm voor”, zegt wethouder Barbara Boudewijnse.

Bijzondere verhaal

Als onderdeel van de campagne vertellen drie vrijwilligers de komende weken in deze lokale krant hun bijzondere verhaal. Sylvia van Stuijvenberg (51) trapt af. Zij is vrijwilliger bij de Gele Loods in Naarden en organiseert jaarlijks het Woonkamerfestival. “Het excuus ‘ik heb het te druk’ vind ik flauwekul. Vrijwilligerswerk hoeft niet veel tijd te kosten. En bovendien maak je er niet alleen anderen blij mee, het verrijkt ook je eigen leven.”
Pietje Vlot, coördinator Versa Vrijwilligerscentrale: “Vrijwilligerswerk is zo ontzettend belangrijk en iedereen kan het doen. Of je nu met pensioen bent en tijd over hebt, net naar Gooise Meren bent verhuisd en nieuwe mensen wilt leren kennen of simpelweg iets voor een ander wilt doen: voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk te vinden. Ik ben dan ook heel blij dat we het belang, maar ook de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk door deze campagne extra kunnen laten zien.”

Cadeautje

Vrijwilligers worden bedankt met een cadeautje. Er is een speciale website gemaakt - www.gooisemeren-bedankt.nl - waarop vrijwilligers een lokaal cadeautje mogen uitzoeken. Iedere week verschijnt er weer een ander cadeau. Vlot: “Doordat we de vrijwilligers bedanken met een lokaal cadeautje ondersteunen we tegelijkertijd ook lokale ondernemers. Win-win, vind ik!” Gooise Meren Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale i.s.m. Enter Media en lokale ondernemers in opdracht van de gemeente Gooise Meren.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief