Afbeelding
Foto: Pixabay

Protestantse Gemeente Bussum: Voor wie steek jij een kaarsje op?

Mensen

BUSSUM - De Protestantse Gemeente Bussum zet zaterdag 30 oktober voor het eerst haar deuren open voorafgaand aan de periode waarin jaarlijks de overledenen worden herdacht. Wie wil kan in de Wilhelminakerk een kaarsje komen aansteken voor een overleden dierbare.

“De dood heeft in de cultuur van het Westen geen dominante plaats. Dat is ook niet zo vreemd. Mensen willen leven. We staan misschien minder graag stil bij het levenseinde, maar de herinnering aan dierbaren die er niet meer zijn, houden we graag levend”, aldus ds.  Wielie Elhorst. “Als kerk zien wij een toename in de aandacht voor het herdenken van overleden dierbaren. De kerk kent daarin een lange traditie en we zetten de deuren van de kerk voor dat herdenken daarom graag open.”

Allerheiligen

In de morgendienst van zondag 31 oktober gedenkt de Wilhelminakerk-gemeente de mensen uit haar gemeenschap die het afgelopen haar zijn overleden. Ds. Elhorst: “Wij gedenken onze overledenen aan de vooravond van Allerheiligen en Allerzielen, van oudsher de dagen waarop de kerk haar overledenen gedenkt. In deze altijd bijzondere dienst is iedereen welkom. Maar wie graag op persoonlijke wijze herdenkt, is op zaterdag 30 oktober welkom tussen 19.00 en 22.00 uur.” De deuren staan open voor wie een kaarsje wil aansteken en voor wie daarbij eventueel ook een gebed wil achterlaten. Ook is er gelegenheid voor gesprek.

De Protestantse Gemeente in Bussum wil een gastvrije plek zijn in het dorp. Samen met het Leger des Heils runt zij  in de Wilhelminakerk het  ontmoetingscentrum ‘Bij Bosshardt Het Trefpunt’. Mensen kunnen er op adem komen, een luisterend oor vinden, praktische hulp krijgen en zich gekend weten. De Protestantse Gemeente Bussum bestaat uit de wijkgemeenten Wilhelminakerk en Spieghelkerk en de geloofsgemeenschap Sion.

Uit de krant