Afbeelding
Foto: PR

Leuke activiteiten voor mantelzorgers

Mensen

GOOISE MEREN - Zorgt u voor iemand in uw naaste omgeving, zoals een ouder, partner, kind, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger!

Op woensdag 10 november vindt de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Ook in Gooise Meren wordt elk jaar een feestelijke evenement georganiseerd om mantelzorgers te bedanken voor hun zorg voor een ander. Vorig jaar was dit niet mogelijk in verband met corona en werden in de gele Tuktuk van Versa Welzijn cadeautjes rondgebracht bij mantelzorgers thuis. “Dit jaar mogen we gelukkig weer een feestje vieren met elkaar!”, vertelt Aleid Borghardt, sociaal werker Mantelzorgondersteuning in Gooise Meren.

’s Middags vindt een gezellige high tea plaats in diverse kernen: om 13.30 uur in de Kazerne Muiden, om 15.00 uur in De Plataan in Naarden en om 15.00 uur in de Verlosserkerk in Bussum. Elkaar weer ontmoeten met heerlijke hapjes en entertainment. ’s Avonds (van 20.00 tot 21.00 uur) kunnen mantelzorgers een vrolijke muziekvoorstelling bezoeken van de Pauwergirls in de Witte Kerk aan de Wilhelminalaan 15 in Naarden. Een introducee mag mee. De high tea en voorstelling worden gratis aangeboden door de gemeente Gooise Meren en georganiseerd vanuit Versa Welzijn.

Mantelzorgers die vorig jaar hebben deelgenomen aan de Dag van de Mantelzorg krijgen een uitnodiging per brief thuisgestuurd. Bent u mantelzorger maar nog niet aangemeld en wilt u deelnemen aan de high tea en/of de voorstelling bezoeken? Laat het weten! Aanmelden kan bij Aleid Borghardt (aborghardt@versawelzijn.nl). Een briefje sturen kan ook: Versa Welzijn, Postbus 1463, 1200 BL Hilversum. Geef in beide gevallen naam en adres door, voor wie u zorgt, of u wilt deelnemen aan high tea in Muiden, Naarden of Bussum en/of de voorstelling van de Pauwergirls.

Uit de krant