Afbeelding
Foto: PR

Triotransport met hulpgoederen van Kinderen in Nood naar Hongarije

Mensen

BUSSUM - Zes chauffeurs van drie grote vrachtwagens met enorme opleggers, waarvan twee Amerikaanse Macks, gaan donderdag 16 september in de vroege ochtend op weg naar Hongarije. De opleggers zijn gevuld met allerhande goederen die door vrijwilligers van de stichting Kinderen in Nood (SKIN) zijn verzameld, nagekeken en - indien nodig - hersteld. 

Alle goederen komen van instellingen en privé-personen uit het Gooi en omstreken en zullen in tehuizen, ziekenhuizen, revalidatiecentra, maar ook in kansarme gezinnen in Hongarije en Oekraïne een tweede leven krijgen.

Uitzwaaien

Burgemeester Han ter Heegde - tevens lid van Comité van Aanbeveling van de Stichting - heeft de drie combinaties uitgenodigd op het bordes van het gemeentehuis in Bussum op woensdag 15 september om 18.00 uur. Hier wenst hij de chauffeurs een goede reis en wordt iedere burger uit Bussum en omgeving tussen 18.00 en 19.00 uur in de gelegenheid gesteld om ‘de jongens’ een hart onder de riem te steken en hen uit te zwaaien. Het dweilorkest De Wallenkraaiers uit Naarden geeft een muzikale bijdrage aan deze avond.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

In de volgende vroege ochtend vertrekken zes chauffeurs vanuit Ankeveen in colonne om zaterdag 18 september de 300m³ aan hulpgoederen in Hongarije te lossen. Dit gebeurt in het bijzijn van twee bestuursleden van Stichting Kinderen in Nood. Zij vliegen voor de periode van 16 tot en met 19 september naar Hongarije en bezoeken daar met de Hongaarse contactpersoon diverse hulpprojecten.

Onder de indruk

De Gooise beroepschauffeurs maakten in dezelfde formatie eenzelfde trip in september 2020. De drie Macks waren een grote bezienswaardigheid op de Nederlandse, maar zeker ook op de buitenlandse snelwegen. Dat het om een humanitair transport gaat, is goed waarneembaar: het logo van Stichting Kinderen in Nood is duidelijk op de vrachtwagens te lezen. Anjo van ‘t Hof van SKIN: “De chauffeurs waren destijds diep onder de indruk van wat zij ter plaatse zagen en besloten vrijwel direct dat ze een dergelijk transport opnieuw wilden realiseren. De groep mannen doet dit belangeloos en zij worden gesponsord door bedrijven uit het Gooi.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Stichting Kinderen in Nood brengt kleding, schoenen, dekens, rolstoelen, schoolmeubelen en medische apparatuur waardoor men beter voorbereid is op de komende winter, die daar meestal streng is. Eenmaal in Hongarije worden de goederen door een voor de stichting bekende en betrouwbare contactpersoon - Gusztáv Fodor - gedistribueerd. Door de corona zijn landen als Hongarije, Roemenië, Servië en Oekraïne extra getroffen. Alle magazijnen in die landen zijn leeg. Fodor en zijn groep vrijwilligers zorgen ervoor dat de goederen op de juiste plekken komen. Het motto: ‘Geen kind zou in armoede moeten leven’, staat bij de Stichting Kinderen in Nood al dertig jaar hoog in het vaandel.

Uit de krant