Afbeelding
Foto: SKIN

Kinderen in Nood in actie voor hulp aan Tsjechië

Mensen

BUSSUM - In Tsjechië woedde afgelopen donderdag een tornado die mensenlevens kostte en die in steden en dorpen een enorme verwoesting aanrichtte. Kinderen, volwassenen en ouderen hebben geen dak meer boven hun hoofd en zijn alles kwijt. Velen liggen nog onder de wrakstukken!

Een speciaal reddingsteam biedt hulp waar mogelijk. Dat meldt Anjo van ‘t Hof, secretaris van de Stichting Kinderen in Nood (SKIN). “Gusztáv Fodor - de vertegenwoordiger van Stichting Kinderen in Nood in Hongarije - vroeg de stichting om hulp”, vertelt zij. “Er zijn in het getroffen gebied tenten, dekens, slaapzakken, luchtbedden, matrassen en geld nodig om in de dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Kinderen in Nood wil komende week een transport met dergelijke hulpgoederen naar Hodonin in Tsjechië te sturen en vraagt de Gooise bevolking om deze naar het depot op De Peppels 47 in Bussum te brengen.

Voor meer informatie: telefoon: 06-42917292 en 06-42915809 en www.kindereninnood.nl. Wie financieel wil bijdragen kan een bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL 49 RABO 0383 7742 41 t.n.v. Stichting Kinderen in Nood.

Uit de krant