"Aantal gezinnen afhankelijk van de Voedselbank de laatste maanden sterker toegenomen."
"Aantal gezinnen afhankelijk van de Voedselbank de laatste maanden sterker toegenomen." Foto: © Bob Awick

Kiwanis Naarden helpt Voedselbank met digitale inzamelingsactie

Mensen

GOOISE MEREN - Kiwanis Naarden start deze week een grote, digitale donatie actie voor de Voedselbank Naarden, Bussum & Hilversumse Meent. Van de ingezamelde donaties worden levensmiddelen ingekocht voor de Voedselbank. 

Paul Konings, voorzitter van de Voedselbank: “Door de coronacrisis neemt het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank de laatste maanden sterker toe dan voorheen. Het aanbod van meerdere voedingsproducten neemt echter af en ook de gebruikelijke winkelacties kunnen meestal niet doorgaan. Om te blijven voorzien in een goed en gezond voedselpakket voor een groeiend aantal huishoudens is het van belang dat we nieuwe manieren van ondersteuning vinden. Nu het publiek niet in staat is om tijdens het winkelen een product te kopen en dit vervolgens te doneren aan de voedselbank, kan Kiwanis helpen. De doneeractie maakt het mogelijk dit geld aan de voedselbank te doneren en wij kunnen daarmee voedingsproducten aanschaffen. Wij zijn blij met deze actie van Kiwanis.”

Digitaal

Serviceclub Kiwanis is ruim 40 jaar geleden opgericht en heeft naast de onderlinge vriendschap als voornaamste doel een bijdrage te leveren aan de maatschappij met de focus op kinderen in achterstandssituaties. De mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank zijn vaak gezinnen met kinderen. Kiwanis heeft al jaren contact met de voedselbank en levert jaarlijks kerstpakketten. Nu zet Kiwanis zich opnieuw in. “Omdat het niet mogelijk is bij de supermarkt extra pakken koffie, of potten sperziebonen te kopen en af te geven, heeft Kiwanis een digitaal donatieproject opgezet”, vertelt Theo Dekker, de initiatiefnemer bij Kiwanis. “Op de website staat een aantal voedsel keuzepakketten met een bijbehorend donatiebedrag van klein (5 euro) tot groot (30 euro). Daar kan een pakket met bijbehorend donatie-bedrag worden gekozen en worden afgerekend via de bekende betaalsystemen. Zo helpt iedere donatie de Voedselbank helpen.”

De gehele donatie komt ten goede van de voedselbank en er zijn geen kosten aan verbonden. Zolang er door corona een groot beroep op ondersteuning door de Voedselbank wordt gedaan laat Kiwanis deze actie doorlopen. Op de site zal regelmatig worden vermeld hoeveel er is gedoneerd. Naast particulieren zijn ook bedrijven welkom om de actie te ondersteunen.

Meer informatie: www.kiwanisnaarden.nl/voedselbank

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief