Afbeelding
Foto: KNZ&RV

Kleine Six Penning voor havenmeester Paul Pels

Mensen

MUIDEN - Havenmeester Paul Pels is vandaag exact 25 jaar in dienst bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV) in Muiden. Gedurende een kwart eeuw is hij voor menigeen het - altijd opgewekte - gezicht van de oudste watersportvereniging van Nederland.

Met een grote en betrokken inzet is Pels als gastheer het gehele jaar in de weer met het ontvangen van passanten en leden. Daarnaast verzorgt hij het onderhoud en beheer van de haven en vloot en leidt hij het gebruik van de haven tijdens de vele jaarlijkse zeil- en roei evenementen in goede banen. Denk daarbij aan de internationaal bekende Muiden-Pampus-Muiden roeiwedstrijden, de Flevorace, de Drakenwedstrijden en het NK Ronde- en Platbodem, waarbij de haven een week lang mudvol ligt met tientallen van deze klassieke zeilschepen. Als blijk van waardering heeft het bestuur - namens alle leden van de Koninklijke - Pels onderscheiden met de Kleine Six Penning. De vereniging hoopt nog vele volgende jaren met hem te mogen samenwerken.

De Six Penning is ingesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 13 november 1919. Op de penning staat de beeltenis van wijlen jhr. W. Six als blijvend blijk van waardering voor hetgeen deze voorzitter voor de Vereeniging heeft gedaan. De penning wordt uitgereikt aan personen en instellingen die zich voor de KNZ&RV bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Bestuursvoorstellen tot uitreiking van de penning dienen bekrachtigd te worden door de Algemene Leden Vergadering. Een kleinere versie van de Six Penning is bestemd voor ‘jachtschippers en matrozen van leden der Vereeniging als blijk van waardering voor langdurige en trouwe diensten’. De penning wordt door het bestuur toegekend.

Uit de krant