Zaterdagportret | Ruud Bochardt

Perfectionist die altijd op zoek is naar verrijking

27 feb 2021, 08:00 · leestijd 8 minuten Mensen Zaterdagportret
Ruud Bochardt vertelt uitgebreid over werk en vrijwilligerswerk.
Ruud Bochardt vertelt uitgebreid over werk en vrijwilligerswerk. Foto: © Bob Awick

Een perfectionist met een grote drang om zichzelf te blijven ontwikkelen. Of zoals Ruud Bochardt zelf zegt: ‘Mezelf blijven verrijken.’ Mister GooiTV, sinds 2016 de lokale omroep in Gooise Meren waarvan vorige week de uitzendlicentie voor vijf jaar is verlengd, blijkt al zijn hele leven veelzijdig te zijn en durft daarin ook - voor anderen - verrassende en gedurfde keuzes te maken. “Misschien zit mijn veiligheid wel in het gevoel niet afhankelijk te willen zijn van één club.”

Dat bleek afgelopen jaar weer. Naast zijn werkzaamheden voor de lokale omroep GooiTV in Gooise Meren, waaronder het presenteren van het wekelijkse televisieprogramma In Derde Termijn, overwoog hij een terugkeer in het onderwijs. Hij wilde weer een dagdeel voor de klas staan, zoals hij dat na zijn studententijd ook had gedaan als leraar ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.