Zaterdagportret | Esther van Oirschot (50) uit Muiden

VANOIR-meesterbrein: ‘Ik zit elke dag te ontwerpen. Dat is ‘t leukste om te doen’

24 okt 2020, 08:00 · leestijd 5 minuten Mensen Zaterdagportret
Esther van Oirschot in haar atelier.
Esther van Oirschot in haar atelier. Foto: © Bob Awick

De creatieve geest van zelfstandig ontwerpster Esther van Oirschot (50) uit Muiden staat nooit stil. Als tiener ontwierp en maakte de Limburgse al haar eigen carnavalspakken, ze werd - na het behalen van haar havo-diploma - zonder toelatingsexamen aangenomen op de Mode Academie Montaigne (particuliere opleiding) in Amsterdam, ze werkte jarenlang voor de grootste kledingmerken - en reisde daarvoor de gehele wereld over - en heeft sinds twee jaar onder het merk VANOIR een eigen tassenlijn. Vooral op dat laatste is ze supertrots!

Hoewel de 50-jarige ontwerpster Esther van Oirschot een atelier aan huis heeft, spreken we af in Ome Ko. Ze komt hier graag. Niet alleen voor een cappuccino of borrel, maar ook - zo verzekert ze - voor een lekkere maaltijd. Het is nog rustig in het café aan de Herengracht. Esther blijkt een makkelijke prater. Onder het genot van een kopje koffie..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.