Afbeelding
Foto: PR

Recordaantal ‘Woeste Willem’ prentenboeken voor VoorleesExpress Bibliotheek Gooi en meer

Mensen

BUSSUM - Bussumers en Boekhandel Los hebben een recordaantal Woeste Willem-prentenboeken aan VoorleesExpress Bibliotheek Gooi en meer gedoneerd. Dalila Bakir, projectleider van de VoorleesExpress en haar zoon Liam (bijna 2 jaar) kregen van Lenneke Gons van Boekhandel Loseen van 140 prentenboeken overhandigd.

In het teken van de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was het prachtige prentenboek Woeste Willem de afgelopen maanden voor een prikkie te koop in de boekhandel. En veel mensen kochten er dus gelijk twee; een voor thuis om lekker (voor) te lezen en het andere voor de VoorleesExpress van Bibliotheek Gooi en meer.

Ontzettend dankbaar

“Door het overweldigende succes van de actie kunnen we nu alle gezinnen en kinderen die meedoen aan de VoorleesExpress het prentenboek Woeste Willem cadeau geven. We zijn boekhandel Los en alle mensen die een boek gedoneerd hebben ontzettend dankbaar’, aldus een stralende Dalila Bakir. “Een zeer geslaagde actie voor een goed doel”, voegt Lenneke Gons daar aan toe.

Blijvende plek

De leesbevorderingscampagne heeft als doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’ is de hoop alle kinderen te bereiken; ook de kinderen die, om welke reden dan ook, thuis geen boeken hebben. Bibliotheek Gooi en meer onderstreept dat doel met de VoorleesExpress, een dienst waarbij vrijwillige voorlezers gedurende twintig weken eenmaal per week (online) bij een gezin thuiskomen om voor te lezen aan de kinderen. Samen met de voorlezer wordt gekeken hoe het voorlezen een blijvende plek kan krijgen binnen het gezin. De meeste gezinnen melden zich aan via (voor)scholen, maar gezinnen kunnen ook zelf contact opnemen.

Taalontwikkeling

(Voor)leesplezier is essentieel voor de (taal) ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld duizend woorden per jaar. Kijk voor meer info over de VoorleesExpress of een gratis lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar op www.bibliotheekgooienmeer.nl 

Uit de krant