Binnenkort gaan er drie vrachtwagens met goederen richting Hongarije.
Binnenkort gaan er drie vrachtwagens met goederen richting Hongarije.

Stichting Kinderen in Nood blijft bestaan

Mensen

BUSSUM - Het voortbestaan van Stichting Kinderen in Nood (SKIN) is voorlopig gegarandeerd. Na een noodkreet enkele weken terug hebben zich meerdere mensen gemeld, die bereid zijn om het bestuur weer op volle sterkte te krijgen. 

“De gesprekken zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat nu al gemeld kan worden dat we de stichting niet hoeven op te heffen”, reageert een dolblije voorzitter Jurjen Hagen. “Nog niet alle functies zijn vervuld, maar de keyfuncties zijn bezet. Dit is een pak van ons hart. Mede omdat onze contactpersonen in Hongarije en Roemenië ons lieten weten, dat onze hulp ter plaatse nog heel hard nodig is. Dat er organisaties en gezinnen zijn die afhankelijk zijn van onze steun.” Eerder werd gemeld dat de beslissing over wel/niet opheffen op 1 november zou vallen.

Transport

Medio september rijden zes beroepschauffeurs met drie grote Amerikaanse Mack vrachtwagens (‘Crazy Macks’) met giga opleggers, gesponsord door grote Gooise bedrijven, belangeloos naar de SKIN-depots in Hongarije. Van hieruit wordt alles gedistribueerd binnen Hongarije en naar de omliggende landen. “Ons motto daarbij is: ‘geen kind mag in armoede leven’.”

Goede reis

Burgemeester Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren - tevens lid van Comité van Aanbeveling - heeft de drie combinaties en hun chauffeurs op 16 september om 18.00 uur uitgenodigd op het bordes van het gemeentehuis in Bussum. “Dan wenst hij de chauffeurs een goede reis wensen en wordt iedere burger uit Bussum en omstreken tussen 18.00 en 19.00 uur in de gelegenheid gesteld om de jongens een hart onder de riem te steken. De volgende ochtend vroeg vertrekken zij in colonne om zaterdags de 300 m³ hulpgoederen in Hongarije te lossen. Voor zover onze kennis strekt, heeft een dergelijk groot konvooi van hulpgoederen over de weg in de afgelopen decennia niet plaatsgevonden.” 

Lege magazijnen

Door het coronavirus zijn landen als Hongarije, Roemenië, Servië en Oekraïne extra getroffen. Alle magazijnen in die landen zijn leeg. Hagen: “Wij brengen kleding, schoenen, dekens, rolstoelen, schoolmeubelen en medische apparatuur waardoor ze beter voorbereid zijn voor de komende winter, die daar meestal streng is.”

Uit de krant