Eigenaar Jan Th. van Opzeeland van Stichting Rãja Yoga 't Gooi.
Eigenaar Jan Th. van Opzeeland van Stichting Rãja Yoga 't Gooi. Foto: Jan Th. van Opzeeland

Start basiscursus Koninklijke Yoga bij Stichting Rãja Yoga ‘t Gooi

Mensen


BUSSUM - Voor het 31ste jaar start Stichting Rãja Yoga ’t Gooi vanaf deze maand weer met een complete basiscursus voor iedereen met belangstelling voor “de enige échte yoga”. Een zeer complete basiscursus van tien maanden, waarna kan worden deelgenomen aan een 3-jarige docentenopleiding en een Hogere Yoga-groep.

“De Rãja Yoga, ook wel de Koninklijke Yoga genoemd, is de hoogste vorm van yoga”, aldus eigenaar Jan van Opzeeland. “Een volledige, oeroude training waarbij vermogens ontwaken als flexibiliteit, visie, kracht, geheugen, intuïtie en creativiteit. Zo is het mogelijk te werken aan groei in bewustzijn.” Naast fysieke houdingen omvat het morele principes, energiebeheersing, onthechting, concentratie en meditatie. “Via acht stappen, de yoga van Patañjali, werken we aan deze ontwikkeling. Daarnaast heeft de basiscursus ook uitvoerige kennis van de chakra’s en hun ware betekenis bij spirituele ontwikkeling. 

Die acht stappen zijn: - Yamas: deugden, - Niyamas: deugden in de praktijk , - Āsanas: fysieke houdingen, Prāņāyāma: uitbreiding van energie, - Pratyāhāra: de zintuigen controleren, - Dhārana: concentratie, - Dhyāna: meditatie, - Samādhi: samenvallen met je Hoogste Geest.

Kennismaking en proeflessen

Van Opzeeland: “Het is een Wetenschap van de Praktijk, dus de beste methode is een afspraak met ons te maken, de school komen bekijken en gewoon met 4 of 8 lessen te beginnen. Dan weet je werkelijk hoe het er in onze lessen wordt gewerkt. En, omdat er per maand wordt betaald en je elke maand kunt stoppen is het financieel risico gering.” De basiscursus is te volgen op maandagochtend of –avond. Na de basiscursus is er een driejarige docentenopleiding mogelijk, die ook voor eigen ontwikkeling kan worden gevolgd.

Maak kennis met Stichting Rãja Yoga ‘t Gooi: 035-6948674.

Uit de krant