Wim en Rina Koenders kregen vanmiddag bezoek van burgemeester Han ter Heegde.
Wim en Rina Koenders kregen vanmiddag bezoek van burgemeester Han ter Heegde. (Foto: © Bob Awick )

Diamanten bruidspaar Wim en Rina Koenders: 'We doen het zo weer over'

  Mensen

BUSSUM - Dat liefde op het eerste gezicht bestaat, bewijzen Wim Koenders (79) en Rina van Marissing (77). De twee rasechte Bussumers leerden elkaar als tieners kennen bij dansschool Stoopman aan de Huizerweg. "Het ging vanzelf en we doen het zo weer over", zegt Koenders. Het dolverliefde stel trouwde op 13 juli 1960 in het oude stadhuis aan de Brinklaan. "We zagen er picobello uit. Mijn vrouw in het wit en ik in jacquet met hoge hoed."

Dat er al snel getrouwd moest worden, verzwijgt de Bussumer niet. "Daar hebben we nooit geheimzinnig over gedaan." In januari 1961 werd een dochter geboren. "Zij ging op haar achttiende de deur uit en sindsdien ondernemen we van alles. We heben altijd gesport en zijn ontzettend reislustig. In Amerika zijn we al een keer of veertig geweest en vorig jaar hebben we nog een rondreis in Zuid-Afrika gemaakt met onze kleinzoon van 33 en zijn vriendin. Het was een toppertje! Ook fietsen we graag, rustig zeventig à tachtig kilometer. Dan slapen we ergens twee nachtjes en gaan we weer terug."

'Moeders'

Van Marissing speelde graag volleybal en badminton. Koenders was aanvankelijk een voetballer. Hij speelde in het eerste elftal van Allen Weerbaar (AW) toen ze hem daar op 18-jarige leeftijd hebben uitgeschopt, zo vertelt hij. "Ik kon daarna nooit meer voetballen." Al snel kwam hij via een vriend terecht bij HCAW in Bussum. "Daar ben ik 25 jaar speler en coach geweest." Hij behaalde ook diverse diploma's en reisde begin jaren 80 met HCAW naar Amerika. "Daar hebben de jongens - toen 16-18 jaar - het nu nog over." Zijn Rina ging altijd overal mee naartoe. "Door de jongens werd ze 'moeders' genoemd."

The Strip

Koenders vertelt dat hij en zijn vrouw dit jaar opnieuw naar Amerika wilden gaan, maar dat door corona dit feestelijke uitstapje niet kan doorgaan. "We wilden ons trouwen op The Strip in Las Vegas overdoen. Ja, wij krijgen regelmatig te horen dat we een 'paar apart' zijn. Maar, we hebben ook zo'n heerlijk huwelijk en we zouden met niemand anders willen ruilen. Bij ons is er sprake van échte liefde! Natuurlijk hebben we ups en downs gekend, maar we mogen niet mopperen. We zijn nog altijd gek op elkaar, lachen veel en hebben geen spijt. Het leven is een lolletje!" Dat hun dochter en kleinkinderen dicht in de buurt wonen, zien ze als een cadeautje. "Echt heel fijn!" De tip die het echtpaar stellen wil meegeven: "Blijf elkaar recht in de ogen aankijken."

Etentje

Een groot feest wordt er overigens niet gegeven, maar er werd wél bij het diamanten huwelijk stilgestaan. "Afgelopen zaterdag zijn we met 22 man gaan eten bij De Goede Gooier in Blaricum." 

Meer berichten