Maartje Kamphuis-Wesselz.
Maartje Kamphuis-Wesselz.
update

De Kinderkoningin-schrijfster genomineerd voor de Hotze de Roosprijs

Mensen

NAARDEN - De Naardense schrijfster Maartje Kamphuis-Wesselsz (43) van het boek De Kinderkoningin - De wens van Catootje Knetterkont (en 7 andere kinderwensen) is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, een toonaangevende prijs voor het beste kinderboekendebuut.

Kamphuis-Wesselsz strijdt met nog twee anderen (Ilona de Lange voor Miljonairskind - Het geheim van het onderhuis en journalist Maria Genova voor What the h@ck.) om de titel, waarmee een geldprijs van 4.500 euro te winnen is.
Het schrijven van kinderboeken doet de Naardens 'erbij', want het goede nieuws bracht haar uitgeverij tijdens een meeting op haar werk. Haar collega's waren getuige van haar vreugdekreten. "Ik ben écht superblij, en ik heb lopen springen van vreugde", vertelt de Naardense. Haar insteek voor het boek was om iets te schrijven wat kinderen leuk vinden en waarom ze kunnen lachen. "En dat lijkt dus gelukt."
Naar aanleiding van het boek over de kinderkoningin, waarin ook een wensenvelop te vinden is, ontvangt de schrijfster veel wensen. "Ik heb hier stapels liggen en er borrelt wel iets voor een nieuw boek", vertrouwt ze het BussumsNieuws toe. "Ook hoor ik van ouders terug dat hun kinderen De Kinderkoningin voor hun boekbespreking lezen. Het slaat dus écht aan en dat is fantastisch."

Op woensdagmiddag 24 juni wordt de winnaar in het Zaantheater bekendgemaakt. Kinderen van zestien scholen in Zaandam maken de keuze.

Update

"Helaas heb ik niet gewonnen, maar moest ik een spannend boek over hackers voor laten gaan", laat schrijfster Kamphuis weten. "Toch blij met de aandacht en het juryrapport was echt mooi, dus alsnog blij!"

Uit de krant