Foto: Ed van Alem
corona

Crowdfunding Contactloze Buitenconcerten in Noord-Holland

  Mensen

REGIO - De landelijke organisatie Club Goud heeft gisteren een crowdfunding-campagne gelanceerd om Contactloze Buitenconcerten te organiseren voor ouderen in Noord-Holland. Ook in onze regio zijn al aanvragen binnen hiervoor.

"Tijdens zo’n buitenconcert geeft een artiest een optreden in de tuin of op de parkeerplaats van een woon-zorglocatie. Met dit initiatief zorgen ze voor een muzikale opsteker voor ouderen die door de corona-maatregelen geen bezoek mogen ontvangen en vaak helemaal geïsoleerd zijn", laat initiatiefnemer Moniek van Daal van Club Goud weten.

Jonge vrijwilligers
De afgelopen weken organiseerde Club Goud, een organisatie die jonge vrijwilligers betrekt bij de ouderenzorg, al meer dan 120 Contactloze Buitenconcerten voor ouderen. Sindsdien blijven de verzoeken binnenstromen: overal willen zorginstellingen met zo’n muzikale opsteker hun inwoners verrassen.

Inmiddels zijn er meer dan 180 extra aanvragen vanuit heel het land binnengekomen, waaronder woon-zorglocaties in Hilversum, Bussum, Blaricum en Laren. Om door heel de provincie concerten te organiseren, wordt geprobeerd om 4.000 euro op te halen. Met een crowdfunding-campagne op het platform Voor de Ouderen hoopt Club Goud dat bedrag de komende dagen bij elkaar te krijgen.

Low-budget
"We proberen de concerten zo low-budget mogelijk te houden. Deze bieden we gratis aan, maar maken wel kosten: per editie zo'n 200 euro. Daarvoor zorgen we onder andere dat het geluid voor iedereen goed hoorbaar is, dat de locatie mooi is aangekleed en dat de organisatie een mooie flyer heeft om het concert mee aan te kondigen."

"Gelukkig verdubbelt Voor de Ouderen het gedoneerde bedrag, dus hoeven we per speellocatie maar 100 euro aan donaties te krijgen. Met het geld dat we ophalen kunnen we honderden ouderen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd." 

Lichtpuntje
"De woon-zorglocaties waar nu geld voor wordt ingezameld staan te popelen om hun bewoners op deze manier een lichtpuntje te bezorgen. Bij de concerten wordt er vanaf de balkons steevast flink mee gezwaaid met een klassieker als ‘Que Sera Sera’ en zijn er kleine rolstoeldansjes op ‘Heb je even voor mij'. En natuurlijk gaan de handjes ook omhoog bij ‘Brabant’ van Guus Meeuwis."

Moniek: "Uiteraard wordt enorm goed gelet op alle veiligheidsvoorschriften en zorgen we dat alles helemaal veilig en coronaproof kan gebeuren. Zo houden we voldoende afstand tussen vrijwilligers en artiesten, vragen we zorgmedewerkers binnen te blijven en verloopt al het contact telefonisch. Daarnaast vragen we zowel artiesten als vrijwilligers thuis te blijven als zij klachten hebben, hoe mild ook."

Doneren
Doneren kan via clubgoud.com/doneer. Ook is Club Goud nog op zoek naar meer artiesten die willen optreden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via een formulier dat hier te vinden is.

Meer berichten