Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Regio start Meldpunt Kinder- en Schoolopvang Cruciale Beroepen

Mensen corona

BUSSUM - Ouders uit 't Gooi en de Vechtstreek met vragen over de opvang van hun kinderen kunnen nu terecht bij Het Regionaal Meldpunt Kinder- en Schoolopvang Cruciale Beroepen. 

Dit meldpunt, een initiatief van de Regio Gooi en Vechtstreek, inventariseert alle vragen rondom noodopvang. De medewerkers verwijzen ouders door naar een passende opvangorganisatie. Ook wanneer ouders tegen problemen aanlopen rondom de noodopvang van hun kind(eren) kan er contact worden opgenomen met dit Meldpunt. 

Alle scholen en kinderopvangorganisaties sluiten tot en met maandag 6 april hun deuren. De opvang die nu geboden wordt op scholen en kinderopvang (zonder extra kosten voor ouders) is noodopvang, bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen zodat zij hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. 

Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dit kan. Als dit niet mogelijk is, kunnen ouders met kinderen tot 12 jaar een beroep doen op school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Dat geldt ook voor ouders met kinderen met een Sociaal Medische Indicatie. Het is geen harde eis dat beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen mogen sowieso niet naar de noodopvang, ook niet als ze tot de doelgroep behoren, maar moeten thuis blijven. 

Aan de noodopvang zijn geen extra kosten verbonden. Ook zijn er geen wijzigingen in de kinderopvangtoeslag. Wel moet de gebruikelijke factuur worden betaald. Ouders die normaal gesproken geen gebruik maken van kinderopvang maar dat nu wel nodig hebben omdat één van hen of beiden in een cruciaal beroep werk(en)t, hoeven geen kinderopvangtoeslag aan te vragen. Er worden namelijk ook geen kosten gemaakt voor deze kinderopvang. 

Het Meldpunt is op alle werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereibereikbaar via 035-6926202 . Per e-mail is het Meldpunt te bereiken via kinderopvangcorona@regiogv.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Kwart wil overwaarde inzetten om woning te verbeteren of verduurzamen Helft woningbezitters verwacht overwaarde van ruim een ton Bedrijven gisteren
Afbeelding
Voorlopige uitslag van ‘1000 soortendag’ bekend; 1.094 soorten aangetroffen Natuur en Milieu 23 mei, 07:00
Afbeelding
Meer burenoverlast als gevolg van corona Algemeen 22 mei, 15:21
Afbeelding
Ontwikkelingen energiecontracten met Rusland in regiogemeenten Algemeen 22 mei, 12:39
Afbeelding
Van de Historische Kring De geschiedenis van Muier Schipperbitter Algemeen 22 mei, 11:52
Afbeelding
Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven Natuur en Milieu 21 mei, 15:08
Afbeelding
Catherine Keyl | Zaterdagportret ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’ Mensen 21 mei, 08:00
Afbeelding
Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los Bedrijven 20 mei, 16:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief