Afbeelding

Wachten op uitslagen van coronatesten Gooise inwoners

Mensen

BUSSUM - Het is nog altijd niet duidelijk of de pakweg vijf inwoners van 't Gooi, die maandag zijn getest op het coronavirus, wel of niet zijn besmet. En dat is goed nieuws, zegt de regionale GGD-woordvoerder Marije Mansfeld, want 'geen nieuws is goed nieuws'.

"We komen pas naar buiten als we meer weten of als er positief - dus als iemand besmet is - wordt getest", aldus Mansfeld dinsdagmorgen. Behalve de geteste inwoners van maandag waren er de afgelopen weken ook al enkele mensen uit deze regio getest. Zij waren niet besmet met 'COVID-19'. 

Onduidelijk is nog wanneer de uitslagen van de maandag getesten bekend is. Het is namelijk druk in de laboratoria waar al die testen zijn. "Thuistesten zijn er ook, maar daar staan wij als GGD niet achter. Die zijn niet betrouwbaar”, zegt de woordvoerster.

Binnen het maandag geopende callcenter van de GGD in Bussum is het dinsdag niet al te druk. Maandag kwamen er nog wel meer dan 200 telefoontjes binnen met allerlei vragen over het coronavirus. 

De GGD volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doet zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Inmiddels is er ook een liveblog

Uit de krant