Burgemeester Han ter Heegde speldt de onderscheiding op bij Martin Esman.
Burgemeester Han ter Heegde speldt de onderscheiding op bij Martin Esman. (Foto: Bob Awick )

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Martin Esman

  Mensen

BUSSUM - Brandweerman Martin Esman van brandweerpost Bussum heeft gisteren uit handen van burgemeester Han ter Heegde een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Martin Esman maakt sinds 1986 deel uit van brandweerpost in zijn woon- en geboorteplaats Bussum. Hij is vanwege zijn jarenlange, intensieve en hoogwaardige inzet als vrijwilliger bij de brandweer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jonge leeftijd
Zijn interesse voor het brandweervak werd gewekt toen hij op heel jonge leeftijd als klusjesman kwam te werken op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar kwam hij in aanraking met bedrijfshulpverlening en de brandweer.

In de afgelopen jaren is Martin zich vooral gaan toeleggen op het organiseren en voorbereiden van oefeningen. Daarnaast zet hij zich als begeleider in voor de jeugdbrandweer.

Marathon
Naast zijn werk en vrijwilligerswerk is lange-afstand-hardlopen zijn grote passie. Komend jaar neemt hij voor de vierde keer deel aan de marathon van Rotterdam.

De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne aan de Brinklaan ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de brandweerpost.

Jubilea
Hier kregen Marcel Brinkman en Michel Roos vanwege hun jubilea, respectievelijk 25 en 30 jaar, een certificaat. Zij ontvingen al eerder een Koninklijke Onderscheiding.

Meer berichten