Pieter de Vries en Sebastiaan Kruijswijk.
Pieter de Vries en Sebastiaan Kruijswijk. Foto: Bob Awick

Ervaren brandweervrijwilligers krijgen koninklijke onderscheiding

Mensen

 NAARDEN - Pieter de Vries en Sebastiaan Kruijswijk hebben afgelopen week een koninklijke onderscheiding ontvangen van de burgemeester omdat ze zich beiden al jarenlang vrijwillig inzetten voor de brandweer. Zij werden hiermee bedankt voor hun jarenlange, intensieve en hoogwaardige inzet.

Beide vrijwilligers zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pieter de Vries heeft zich al bijna 25 jaar voor de brandweer ingezet. De brandweercarrière van Sebastiaan Kruijswijk begon ruim twintig jaar geleden. Pieter de Vries kwam op 1 mei 1995 in dienst van brandweerpost Naarden. Hij is hier bevelvoerder, duiker en duikploegleider geweest.

Naast zijn vrijwilligerswerk in Naarden is De Vries postcommandant van de post Eemnes geweest. Hij komt uit een echte brandweerfamilie. Zijn vader zat bij de brandweer en op zijn beurt heeft hij zijn passie voor dit vak overgedragen op zijn zoon.

Brandweerboot
Sebastiaan Kruijswijk kwam bij brandweerpost Naarden in dienst in september 1999. Hij heeft vroeger gevaren op de wilde vaart. Van die ervaring heeft de brandweer mogen profiteren, want naast bevelvoerder en manschap was hij schipper op de brandweerboot. Hij staat bekend om zijn enorme collegialiteit. Vaak helpt hij collega’s met het overnemen van piketdiensten.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief