Het sneltelspel is leuk, maar ook belangrijk voor de veiligheid.
Het sneltelspel is leuk, maar ook belangrijk voor de veiligheid. Foto's: Bob Awick
Foto's

Het was heet, heel heet

Mensen

BUSSUM - Het jaarlijkse kinderfestival zit er weer op. Vanwege de hitte was er een aangepast programma. Zo ging het kampvuur vorige week donderdag niet door in overleg met de brandweer en werden lunch en veel activiteiten verplaatst naar schaduwrijke plekken.

Voor het kampvuur was een mooi alternatief gevonden. Een van de vrijwilligers is van de vrijwillige brandweer Bussum/Naarden en die had de jeugdbrandweerauto geregeld. De hele middag konden kinderen met water spuiten en in en op de brandweerauto plaatsnemen.

IJs en water
In verband met de tropische temperaturen werden de kinderen vaker op ijsjes getrakteerd en stonden er over het veld jerrycans met water. Francis Bindt, voorzitter van Stichting Kinderfestival Bussum vertelt dat er vooral de laatste dagen, toen het 40 graden was, iets minder kinderen waren dan verwacht. Maar het aantal viel hen alleszins mee. "Er waren over de hele periode, twee weken, in totaal 100 kinderen minder." 

Afbouwen
Aan elk feestje komt een einde en zo ook aan het Kinderfestival. Vrijdag moesten de vrijwilligers in de zinderende hitte alles weer afbreken en opruimen. "Diep respect voor al het werk dat ze verzet hebben en de wijze waarop", aldus Francis.


Hutten bouwen.

Een partijtje voetbal is altijd leuk, ook al is het warm.

Opperste concentratie bij deze meiden.


Er was echt van alles te doen.

De meeste kids die meedoen zijn tussen de 4 en 11 jaar.

In de rij om te mogen 'schieten'.

Uit de krant