Foto: Bob Awick

Kersverse Nederlander op de fiets bij de burgemeester naar het stembureau

  Mensen

GOOISE MEREN - Bussumer Ebrima Bojang sprong woensdag achterop de fiets van burgemeester Han ter Heegde. De net tot Nederlander genaturaliseerde Gambiaan werd door de burgemeester opgehaald om voor de allereerste keer te gaan stemmen. 

De burgemeester leerde Ebrima kennen op de naturalisatiedag, de dag waarop kersverse Nederlanders elk jaar welkom worden geheten door de burgemeester. Ze raakten aan de praat, waarna de burgemeester Ebrima overhaalde om ook z'n stemrecht te laten horen woensdag. De burgemeester gaf hem zelfs een extra zetje en beloofde hem te komen halen.

Zo gezegd, zo gedaan. En zo stond de burgemeester met zijn fiets voor de Ebrima's deur om naar het stembureau te gaan. Maar dat achterop springen, was wel even wennen. En comfortabel was het ritje ook niet echt, de burgemeester realiseerde zich dat hij toch even zijn banden had moeten oppompen. Toch genoot Ebrima zichtbaar van het ritje achterop de fiets van zijn privé-chauffeur. De burgemeester en Ebrima brachten samen hun stem uit op het stembureau aan de Mecklenburglaan. Na het uitbrengen van zijn stem kreeg Ebrima felicitaties van de burgemeester. 

Het was woensdag de tweede keer dat de burgemeester een kiezer achterop de fiets meenam naar het stembureau. De burgemeester hoopt daarmee het stemmen ook de promoten. 

Meer berichten