Wijkagent Bart Weijermans stopt, gedwongen na een vervelende klap
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het actieve politiewerk op straat en het contact met de bewoners gaat Bart Weijermans het meest missen.
Het actieve politiewerk op straat en het contact met de bewoners gaat Bart Weijermans het meest missen. (Foto: Sjoerd Stoop)

Wijkagent Bart Weijermans stopt, gedwongen na een vervelende klap

  Mensen

BUSSUM - Bussum moet een van haar meest trouwe wijkagenten gaan missen: na tien jaar moet Bart Weijermans ermee stoppen. Gedwongen, na een klap met grote gevolgen.

Voor Weijermans heeft de klap die hij een paar jaar geleden kreeg tijdens een heftige vechtpartij in de horeca grote gevolgen: hij kan en mag niet meer als actief agent in uniform te straat op. Terugdenken aan de avond waarop het misging doet Weijermans, of hij het nu wil of niet, nog vaak. "Het was toen best wel een heftige vechtpartij, waarbij ik een vuist tegen mijn oog heb gehad. Daar heb ik destijds weinig van gemerkt, eerlijk gezegd. Pas veel later bleek dat mijn netvlies gescheurd was en losgelaten had. Er bleek, zonder dat ik direct de gevolgen merkte, heel wat schade te zijn. De afgelopen twee jaar ben ik acht keer aan dat oog geopereerd. Uiteindelijk heb ik aan dat oog vijftig procent blijvend gezichtsverlies."

Geen eigen keuze, wel vrede mee
Hoewel de opgelopen schade onherstelbaar is, kan Weijermans zijn dagelijkse leven zonder problemen oppakken. Zijn werk als wijkagent daarentegen niet. "Als politieman in uniform, actief op straat, kun je dat gezichtsverlies gewoon niet handelen. Je gaat details missen vanuit een bepaalde hoek. Heel veel dingen kan ik nog wel, maar juist die details die soms superbelangrijk en waarbij je in een split second moet beoordelen of je iets wel of niet moet doen, die mis ik. Dan is het gewoon niet handig dat je dit werk blijft doen, hoe vervelend dat ook is."

Dat Weijermans nu stopt als wijkagent, is geen keuze die hij zelf heeft gemaakt. Maar wel een keuze waar hij vrede mee heeft, en ook wel moet hebben. Hij kijkt terug op tien mooie jaren als wijkagent voor onder meer het Brediuskwartier en de Godelindebuurt. Een tijd waarin hij een warme band opbouwde met vele buurtbewoners. 

Deze week doet Weijermans uitgebreid zijn verhaal in het BussumsNieuws. 

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>