Trapliftfabrikant schiet Bussums echtpaar te hulp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: NH Nieuws

Trapliftfabrikant schiet Bussums echtpaar te hulp

  Mensen

BUSSUM - Goed nieuws voor het Bussumse echtpaar Ellie en Viktor de Vries. Het echtpaar slaakte eerder deze week een noodkreet omdat ze gedwongen leken te moeten verhuizen omdat ze geen traplift hadden en konden krijgen. Een trapliftfabrikant schiet ze nu te hulp. 

Het echtpaar De Vries woont al meer dan 40 jaar met veel plezier in hun woning, maar doordat Viktor door ziekte slecht ter been is en de bijna 60 traptreden naar de derde verdieping haast niet meer aan kan leken ze moeten te verhuizen. En dat willen ze liever niet. Een eerder verzoek bij de gemeente om een traplift te plaatsen werd afgewezen omdat het te duur zou zijn. De gemeente stelde voor te helpen met verhuizen, maar dat zou ook het einde betekenen van Viktors grote hobby als zendamateur. 

Nadat het nieuws over het echtpaar bekend werd kwam er onder meer spontaan een inzamelingsactie op gang. De actie voor het echtpaar heeft na een week achthonderd euro opgeleverd, maar dat is lang niet genoeg om de benodigde 11.000 euro voor de traplift bij elkaar te krijgen. 

Trapliftfabrikant Otolift Trapliften gaat kijken of het mogelijk is dat het echtpaar toch aan een traplift kan komen zodat ze in hun geliefde appartement kunnen blijven wonen, zo meldt NH Nieuws. Daarmee lijkt het verhaal in een stroomversnelling te komen. "Het is een bizar verhaal als je dat zo leest", zegt Jeroen Wolf van de trapliftfabrikant. "Eigenaar André Ooms zei tegen mij: 'Ga maar kijken wat je kan betekenen'. Het is het gevoel dat je er bij krijgt."

Toch wordt het plaatsen van een traplift nog een hele uitdaging, omdat het gaat over meerdere trappen. Een medewerkers van Otolift gaat komende dinsdag bij Ellie en Viktor op de koffie om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Maar als het kan, dan komt de traplift er zeker. Ellie en Viktor zelf hebben erg opgetogen gereageerd. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>