Afbeelding
Foto: Bob Awick

Na 38,5 jaar stoppen Piet en Elly Vos met hun werk in de Wilhelminakerk

Mensen

BUSSUM - Piet Vos, koster en gebouwbeheerder van de Wilhelminakerk, heeft zaterdag uit handen van burgemeester Han ter Heegde een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Samen met zijn vrouw Elly (66) heeft hij zich 38,5 jaar ingezet voor de Wilhelminakerk en de Bussumse gemeenschap. "We hadden een geweldig afscheidsfeest en Piet werd echt heel stil toen hij de onderscheiding ontving", aldus een trotse Elly.

Het echtpaar is met pensioen en wat gaan ze nu doen? "We gaan zeker niet achter de geraniums zitten. Ik ben een paar maanden geleden gevraagd om chauffeur te worden van een busje van het Stichtse Hof om inwoners in een rolstoel ergens naartoe te rijden en dat ga ik doen. Een goede vriend van ons, Nijs Brouwer, heeft voorgesteld dat we meer voor de Stichting Kinderen in Nood gaan doen. We zijn al een paar keer mee geweest voor vrijwilligerswerk in Roemenië, Oekraïne en Tsjechië. Ook heb ik samen met Nijs een ambulance naar Roemenië gebracht. En ik heb nog veertien dozen staan met mijn treinen en toebehoren erin. In ons nieuwe appartement hebben we een souterrain en ik wil graag met onze vijf kleinkinderen de treinen weer opbouwen om er samen van te genieten. Ik hoop dan ook echt dat deze droom uitkomt."

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant