De vrijwilligers op de foto met leden van het G-team.
De vrijwilligers op de foto met leden van het G-team. (Foto: Bob Awick)

Kleine Johannes voor toppers SDO

  Mensen

BUSSUM - De vrijwilligersprijs van de gemeente, de Kleine Johannes, is dit jaar uitgereikt aan Dirk de Graaf, Danny Hommersom en Rob van Kooi.

Deze drie heren werden in het zonnetje gezet op de nieuwjaarsreceptie omdat zij vanaf het begin de drijvende krachten zijn achter het G-voetbal bij de Bussumse voetbalclub SDO.

De heren werden maandagavond op het podium geroepen door de burgemeester. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk dat de heren verrichten bij de voetbalclub. "Jullie zorgen dat iedereen mee kan doen op het veld," roemde de burgemeester de inzet van het drietal.

Hij vertelde vervolgens wat de mannen precies doen bij de club. "SDO heeft als sinds 1990 een afdeling voor G-voetbal. Hier krijgen spelers met een verstandelijke beperking de kans om te voetballen. Dirk, Danny en Rob hebben vanaf het begin een grote rol gespeeld. Zij begeleiden de veertien spelers van het G-team. Ze zorgen ervoor dat alle spelers op tijd aanwezig zijn. De trainingen geven ze zelf op de woensdagen. Op de wedstrijddagen, op zaterdag, zijn ze al vroeg in touw om alles voor te bereiden en de spelers op te vangen. Ze letten erop dat alle spelers de juiste kleding dragen en zich ten opzichte van elkaar en de spelers van de andere partij respectvol gedragen. Met hulp van en sponsor is het hen gelukt om met hulp van een sponsor een heuse spelersbus te regelen voor de uitwedstrijden. Voor de spelers is dat iedere keer weer een feest."

De heren werden hartelijk bedankt voor hun inzet.

Meer berichten