Foto: Bob Awick

AED-initiatiefnemers Bussumer en Naarder van het Jaar

  Mensen

NAARDEN/BUSSUM - De Bussumer en de Naarder van het Jaar zijn twee toppers die zich hard hebben gemaakt voor de aanschaf van een AED voor hun eigen straat. Het BussumsNieuws roept Roy van Leijen uit tot Bussumer van het Jaar 2018 en het NaarderNieuws benoemt Eric Herber tot Naarder van het Jaar 2018.

De redactie heeft beiden verrast met een ereschild. De krant reikt aan het einde van elk jaar deze eretitel met bijbehorende award uit aan een persoon of organisatie die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving.

Bussumer Roy van Leijen nam het initiatief in de Hamerstraat en zet zich bovendien in om de AED in nog meer buurten en straten te introduceren. Naarder Eric Herber was zo enthousiast dat hij direct zijn portemonnee trok en een AED aan de gevel van zijn huis bevestigde.

Sneeuwbaleffect
Twee voorlopers die zich hebben inzet om het AED-apparaat, wat gebruikt wordt bij mensen met een hartstilstand, te kunnen kopen. Elk op hun eigen manier, maar wel vanuit dezelfde gedachte: je eigen woon- en leefomgeving mooier en in dit geval ook veiliger maken. Beiden hebben zich initiatiefnemer getoond en voorloper. Ze vormen een voorbeeld voor andere straten en wijken in de gemeente Gooise Meren. Het is ontzettend mooi om te zien hoe steeds meer straten het plan ook oppakken: het Naardermeerkwartier, de Vesting, maar denk ook aan Muiden en andere straten in Bussum. Op steeds meer plekken komt een AED. De actie brengt ook saamhorigheid, zeker wanneer buren samen geld ophalen én een benodigde cursus hartreanimatie volgen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten