Paarse muur op het Willem de Zwijger College voor lhbt'ers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Paarse muur op het Willem de Zwijger College voor lhbt'ers

  Mensen

BUSSUM - Het Willem de Zwijger stond afgelopen week stil bij Paarse Vrijdag om te laten zien dat ze solidair zijn met lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt).

Elke tweede vrijdag in december wordt deze dag georganiseerd door de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Het idee voor deze scholenactie tegen homofobie komt uit Amerika omdat in korte tijd veel lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders zelfmoord hadden gepleegd omdat ze uitgescholden werden vanwege hun seksuele oriëntatie.

In Nederland bestaat Paarse Vrijdag sinds 2010 en begon met zo'n 150 scholen, wat uitgegroeid is naar 900. Scholieren en docenten dragen op die dag paarse kleding, polsbandjes en stickers. Op het Willem de Zwijger College hebben ze het afgelopen vrijdag anders opgepakt. In de hal werd een muur paars geverfd waar leerlingen hun handtekening of iets leuks op mochten schrijven.

Andrea en Splinter hebben samen met andere leerlingen deze dag georganiseerd. "In de laatste groep van de basisschool wist ik dat ik lesbisch was. In de brugklas van het Willem de Zwijger College ben ik uit de kast gekomen en het meteen besproken", vertelt Andrea (17). "Gelukkig heb ik nooit problemen of vervelende opmerkingen gehad. In de tweede klas heb ik samen met een andere leerling contact gezocht met Jessica Weijer, mentor, docent en vertrouwenspersoon van de school, en verteld dat we het leuk zouden vinden als het op school oké is dat je lesbisch, homo, biseksueel of transgender bent.

De school was meteen heel positief en vier jaar geleden hebben we de Paarse Vrijdag op school georganiseerd." Op Paarse Vrijdag dragen docenten en leerlingen paars om te laten zien dat het normaal is als je lesbisch, homo, bi of transgender bent.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>