Afbeelding

Bussumer Jan Distelblom verrast met reis naar Parijs

Mensen

BUSSUM - Jan Distelblom kan z'n koffers gaan pakken: de gehandicapte Bussumer heeft van HandicapNL en de Vriendenloterij een reis naar Parijs cadeau gekregen. Afgelopen week werd hij thuis feestelijk verrast met een reischeque en een bos bloemen. 

Jan krijgt de reis aangeboden als waardering voor zijn werk als ervaringsdeskundige bij de FLB. Dat is een landelijke organisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar verzorgt hij onder meer informatiebijeenkomsten en gastlessen. Maar door verschillende lichamelijke ongemakken heeft Jan al vijf maanden niet meer kunnen werken, terwijl dat toch hetgeen is wat Jan het liefst doet. "Ondanks deze tegenslag blijft de rolstoel gebonden Jan positief en zet hij zich in voor anderen. Daarom verdient hij het om namens de Vriendenloterij en HandicapNL middels een reis naar Parijs zijn grootste wens in vervulling te laten gaan", zo laten HandicapNL en de Vriendenloterij weten. 

Een reis naar Parijs was al vele jaren een wens van Jan, maar het was er tot nu toe nooit van gekomen. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik kan bijna niet geloven dat ik binnenkort onder de Eiffeltoren in Parijs kan staan. Ik ben heel blij", reageert Jan.

Uit de krant