Ondernemers halen geld op voor operatie Patrick Keijzer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het merendeel van de ondernemers en de kunstenaar met zijn schilderij dat werd geveild.
Het merendeel van de ondernemers en de kunstenaar met zijn schilderij dat werd geveild. (Foto: Bob Awick)

Ondernemers halen geld op voor operatie Patrick Keijzer

  Mensen

BUSSUM - Een cheque met daarop het bedrag van 1.870,75 euro deed Patrick Keijzer afgelopen week blozen. De Bussumse ondernemer kreeg de cheque uit handen van een aantal collegaondernemers uit de Kapelstraat. Het bedrag, bestemd voor een operatie aan zijn dwarslaesie, was opgehaald tijdens de Langste Eettafel, het afsluitende onderdeel van Bussum Cultureel.

"Ik ben er wel een beetje beduusd van, ik dacht echt: wat komt hier binnen", reageert Patrick zodra de rust in zijn winkel weer een beetje is weergekeerd. "Ik ben er echt superblij mee." Het geld werd opgehaald met de veiling van een schilderij tijdens het evenement de Langste Eettafel in de Kapelstraat tijdens Bussum Cultureel. Ook ging een andere ondernemer, Joost Geerling, nog met de pet rond. Ze hielden het nieuws bijna een week stil. Patrick werd afgelopen vrijdag verrast met de cheque.

Patrick kan 'zichzelf niet fiksen'
De 42-jarige voormalige timmerman zit als gevolg van een motorongeluk in een rolstoel. Hij repareert telefoons en iPads, maar zoals hij zelf zegt: 'Ik kan mezelf niet fiksen'. Hij begon daarom in december vorig jaar al met een actie met flyers om geld in te zamelen voor een operatie die ervoor moet zorgen dat hij uiteindelijk weer kan lopen. Die actie loopt best wel goed, vertelt hij.

Patrick krijgt ook spontaan giften van klanten die met een envelopje binnenkomen. Deze cheque brengt hem weer een stapje dichter bij die droom. Voor de operatie moet hij naar het buitenland. Hij is nog wat voorzichtig met een voorspelling, maar verwacht dat hij de operatie nog eind dit jaar of begin volgend jaar kan ondergaan. Dat hij het geld (rond de 75.000 euro) bij elkaar gaat krijgen, twijfelde hij niet aan. "Je moet positief zijn: als je ergens in gelooft dan lukt het ook."

Als een mede-ondernemer je nodig heeft, dan doe je iets
Eva Kerste van Trev's Soep vertelt hoe ze tot de actie kwamen. "We waren de Langste Eettafel met de deelnemende restaurants aan het bespreken en we wilden eigenlijk iets leuks doen." De keuze viel op de schilder Pavel Sizov, die een schilderij van de Langste Eettafel zou maken voor een goed doel. Dat goede doel werd Patrick. "Het past bij de saamhorigheid in de Kapelstraat. Als een mede-ondernemer je nodig heeft, dan doe je iets."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>