Veteraan Nicolaas Luxemburg viert honderdste verjaardag
De burgemeester kwam ook op bezoek.
De burgemeester kwam ook op bezoek. (Foto: Bob Awick)

Veteraan Nicolaas Luxemburg viert honderdste verjaardag

  Mensen

BUSSUM - Nicolaas Luxemburg heeft vorige week zijn 100ste verjaardag gevierd, samen met zijn zoon en dochter en vrienden. Burgemeester Han ter Heegde is ook langsgekomen om hem persoonlijk te feliciteren.

Luxemburg is geboren in Amsterdam en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar Harbin, Mantsjoerije. Hij heeft daar op het Russisch gymnasium gezeten en op het Engelse Handelscollege. Luxemburg trad in 1937 als volontair in dienst bij Tels Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog voer Luxemburg in de rang van luitenant-ter-zee op diverse schepen en werd na de oorlog overgeplaatst naar Ceylon, waar hij ook als Nederlands verbindingsofficier diende. In 1946 trouwde hij met Josephine Gillon Ferguson en keerde aan het einde van dat jaar terug naar Nederland.

In 1950 werd hij door Tels & Co als chef afdeling Textiel naar Singapore gezonden en keerde in 1961 terug naar Europa. Hij heeft gewerkt in Londen, Hongarije, Polen en Bulgarije. Na 1970 was Luxemburg werkzaam bij Hagemeijer als tradeconsultant Eastern Europe, waarna hij met pensioen ging en zich uiteindelijk vestigde in Bussum.

Meer berichten