Echtpaar Baggerman 65 jaar samen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De burgemeester op visite bij het bruidspaar.
De burgemeester op visite bij het bruidspaar. (Foto: Bob Awick)

Echtpaar Baggerman 65 jaar samen

  Mensen

BUSSUM - Maar liefst 65 jaar zijn meneer en mevrouw Baggerman getrouwd. Het paar werd maandag gefeliciteerd door burgervader Han ter Heegde in hun woning in de Gooise Warande. Cees (94) en Nel (92) hadden verder een rustige dag. "We wilden er geen ruchtbaarheid aan geven, want we missen er één."

Cees is 94 en nog zeer goed aanspreekbaar. Menig maal wordt hij veel jonger geschat. Hij doet het woord, want mevrouw heeft geheugenproblemen. Cees kan echter volop spreken over hun gelukkige huwelijk en zijn verleden. "Ik studeerde in Amsterdam toen mijn vriend, die in Baarn woonde, mij uitnodigde voor een theepartijtje. Daar liet ik mijn oog in eerste instantie vallen op Greet, de identieke tweelingzus van mijn vrouw. Toen bleek dat Greet getrouwd was, ging ik natuurlijk voor Nel." Een uitstekende keuze zo blijkt, want ze kijken terug op echt een gelukkig huwelijk.

Nel Branse is 27 als ze in Utrecht haar 29-jarige Cees trouwt. Greet is bruidsmeisje. De tweeling is namelijk onafscheidelijk met elkaar verbonden. Dit levert menig grappig verhaal op. "Ik weet nog dat wij een nieuwe buurvrouw kregen. Nel had een heel leuk gesprek. De buurvrouw ziet haar die middag in Albert Heijn, maar dan reageert mijn vrouw heel koeltjes. De buurvrouw komt verhaal halen en dan blijkt dat ze dus niet mijn vrouw maar haar tweelingzus had zien lopen", lacht hij.

Toch was het niet zo dat Cees zich vergiste. "Greet was de oudste en ietsjes dikker. Maar ze hadden allebei een spleetje tussen de tanden, dezelfde lichamelijke klachten, ze waren tegelijkertijd zwanger. Het was heel speciaal. Greet heeft toen haar tweede man overleed zeven jaar bij ons in huis gewoond. Ze is in 2014 overleden in de armen van Nel. Ons bruidsmeisje wordt nog heel erg gemist. Toen ze overleed zei Nel tegen mij: 'Ik ga nog niet gauw dood, want ik heb jou nog.' Dat zeg je eigenlijk alleen als je heel veel van elkaar houdt."

Het echtpaar woonde 41 jaar lang aan de Ceintuurbaan tegenover de Verlosserkerk. Meneer was administratief medewerker bij een bedrijf in Amsterdam waar industriële gassen werden gemaakt. Hij werkte zich op door hard te studeren en werd uiteindelijk de rechterhand van de directeur. Na de VUT op zijn 63ste bleef hij nog aan als adviseur. Mevrouw zorgde voor dochter en zoon en was altijd erg sportief. Zo tenniste ze bij de Meent en hield ze van skiën. Toen ze wat ouder werden, verhuisden ze in 2015 naar de Gooise Warande.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>