Afbeelding

Raad van State: beter onderzoek naar kabaal Emmaschool

Juridisch

BUSSUM - Er moet beter gekeken worden naar het kabaal dat de Emmaschool straks gaat opleveren voor buurtbewoners aan de Graaf Florislaan. Pas daarna mag het gebouw verbouwd worden voor de komst van de Emmaschool. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Als de Emmaschool straks naar de Graaf Florislaan komt gaat dat volgens de Raad van State grotere delen van de dag kabaal opleveren voor buurtbewoners. Er wordt nu gekeken of dat aanvaardbaar geacht mag worden. De gemeente heeft daar al onderzoeken naar laten doen, maar de Raad van State oordeelt dat dat onderzoek beter kan. Er werd onder meer gerekend volgend verkeerde normen. 

De gemeente heeft een half jaar gekregen om met de Emmaschool-plannen aan de slag te gaan. De Raad van State neemt alles daarna nog eens onder de loep. 

Maatregelen
Mocht naar voren komen dat de schooljeugd nog voor te veel kabaal zorgen voor omwonenden, dan mag de gemeente nog maatregelen nemen en onder meer muren plaatsen. 

Andere bezwaren
Andere bezwaren van buurtbewoners werden van tafel geveegd. De bezwaarmakers vreesden veel meer verkeers- en parkeeroverlast als de Emmaschool naar hun straat zou komen en vreesden dat de verbouwplannen de buurt teveel zouden aantasten. Volgens de Raad van State gebeurt alles echter volgens de regels en vallen de gevolgen wel mee.

Uit de krant