Yolanda, Roel, Eduard, de burgemeester en Joël toosten op de nieuwe zaak.
Yolanda, Roel, Eduard, de burgemeester en Joël toosten op de nieuwe zaak.
Advertorial

The Shirtkitchen geopend in Bussum

  Ingezonden

BUSSUM - Een eigen maatshirt zelf samenstellen, dat is wat The Shirtkitchen in het kort biedt. Het is meer dan even een overhemd kopen: de zaak in Bussum wil vooral een beleving aanbieden.

Roel Hamilton uit Naarden heeft ruim dertig jaar ervaring in de wereld van textiel. Hij begon twee jaar geleden in Almere met The Shirtkitchen als een start-up. "Daar hebben we een showroom en zit het hoofdkantoor. In Bussum willen we graag een mooie winkel beginnen. We zitten aan de Brinklaan, schuin tegenover Denim Plus. Een mooie zichtlocatie waar veel mensen langskomen."

Chefs
Wie de zaak binnenloopt kan daar een shirt uitzoeken met bijvoorbeeld businesspartner Joël Machin, Eduard Beekhuizen of Yolanda Machin. Het zijn allemaal 'chefs' die helpen bij het kiezen van 'ingrediënten' die leiden tot een 'gerecht', ofwel het ultieme persoonlijke shirt.

Menukaart
Joël laat zien dat de klanten allemaal een soort menukaart krijgen waarop ze kunnen invullen hoe ze hun overhemd willen hebben. "We proberen goed te kijken naar waar de klant op zoek is: van een eigentijds sophisticated casual shirt tot een overhemd bijvoorbeeld voor een bruiloft. Alles is mogelijk en op deze manier wordt een maatshirt voor iedereen bereikbaar. We hebben hier zo veel ingrediënten dat we van een wit shirt wel honderd verschillende varianten kunnen maken."

Stoffen
Om te beginnen kiest de klant uit een aantal stoffen. Er zijn verschillende soorten textiel, texturen en kleuren volop beschikbaar. Contrasten op bijvoorbeeld de borstzakjes of in het boord kunnen een overhemd een eigen touch geven. Daarna is het zaak details te kiezen die je aanspreken. De kleuren van de knopen, de knoopsgaten, de kraag en ga zo maar door.

Persoonlijke boodschap
Het shirt wordt pas echt van jezelf als je er nog een persoonlijke boodschap in laat verwerken, zoals je initialen of een motto. Roel vult aan: "Sommige heren hebben bijvoorbeeld bij ieder shirt de aanhechting van het tweede knoopsgat van boven afgewerkt in paars. Op die manier onderscheid je je en maak je dus eigenlijk je eigen merk. Je maakt echt iets voor jezelf. Daarbij maken we er ook een gezellig moment van met een hapje en een drankje."

Voor het uitzoeken van een shirt moet ongeveer een uurtje de tijd worden genomen. Uiteraard worden de maten nauwkeurig opgenomen en daarna wordt de order verstuurd en geproduceerd. Na een week of drie is het shirt klaar.

Travelling Tailor
Daarnaast heeft The Shirtkitchen een samenwerking met The Travelling Tailor, die bij het maatshirt een bijpassend maatpak kan leveren. Mannen die liever de winkel in lopen om snel een shirt mee te pakken, kunnen kiezen uit het eigen label OX4D (spreek uit: Oxford).

Workshop
De heren en dame ontvangen ook graag groepen voor een workshop. "We trekken daar twee of drie uur voor uit. Een gezellig moment om samen met vrienden of als netwerkevent met zakenrelaties je eigen shirt te maken, bijvoorbeeld met je bedrijfsnaam erin." De heren en dame willen graag hun passie voor maatwerkshirts overbrengen en spreken dan ook de wens uit The Shirtkitchen verder uit te rollen door het hele land.

The Shirtkitchen Store is te vinden aan de Brinklaan 75 in Bussum.

Meer berichten