[Advertentie] Houd je van fietsen? Dit zijn prachtige fietsroutes in Nederland
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Advertentie

Houd je van fietsen? Dit zijn prachtige fietsroutes in Nederland

  Ingezonden

Ben je van plan de fiets te pakken om een leuke route te fietsen? In Nederland zijn er meer dan genoeg bijzondere en leuke routes om het land te verkennen. Wil je paleizen en villa's zien, dan moet je zeker eens fietsen door De Bilt en langs Soest. Ben je iemand die vooral door natuur wilt fietsen, dan zijn het Biesbosch en het Nationaal Park Oosterschelde zeker aanraders. In deze tekst leer je meer over deze prachtige routes.

Leuke tocht om Nationaal Park Oosterschelde (65 km)
Deze fietsroute laat je de Oosterschelde zien, wat je natuurlijk niet mag missen als je in Nederland gaat fietsen. Je begint de route tussen Burgh en Burgh-Haamstede in, waarna je naar het centrum fietst en afslaat om de stad uit te fietsen. Je fietst nu rechtdoor tot je uitkomt in Burghsluis, waar je linksaf slaat richting Serooskerke. Onderweg naar Serooskerke kom je ook langs uitkijktoren de Plompetoren. Vanaf Serooskerke fiets je naar Zierikzee, waar je het water oversteekt naar Colijnsplaat. Net voor je Colijnsplaat in fietst kom je langs een Molen. Nu blijf je langs het water naar het westen fietsen tot je bij de Deltawerken uit komt waar je overheen kunt fietsen om het water over te steken. Je fietst nu nog door Westenschouwen, waarna je door Burgh heen fietst om bij het punt uit te komen waar je de route bent gestart.

Fietsen door De Bilt en langs Soest (56,5 km)
Deze fietsroute begint in De Bilt, net buiten Utrecht. Als eerste fiets je vanuit De Bilt naar Bilthoven. Je fietst nu een stuk door de polders en door bossen tot je uitkomt in Lage Vuursche. Hier kun je tevens Kasteel Drakensteyn bewonderen. Vervolgens fiets je naar landgoed De Hooge Vuursche, waarna je richting Baarn fietst. Voor Baarn sla je rechtsaf richting Soest, waar je langs Paleis Soestdijk fietst. Net voorbij Paleis Soestdijk sla je rechtsaf, waarna je een rondje fietst langs verschillende villa's. Vervolgens fiets je met een omweg naar Den Dolder, waarna je bij Huis Ter Heide rechtsaf slaat om langs Bosch en Duin terug naar De Bilt te fietsen. Onderweg kom je ook langs Vliegbasis Soesterberg. Leuk aan deze route is de grote hoeveelheid natuur, en de variaties welke je op de route kunt verzinnen. Zo kun je de route meerdere keren fietsen, door langs net andere plaatsen te gaan. Je kunt ervoor kiezen om helemaal om Baarn en Soest heen te fietsen, of om een stukje Groenekan en Maartensdijk mee te pakken.

Zoek je een nieuwe fiets? Fietsen zijn er in verschillende vormen en maten. Bij een kinderfiets spreek je om een inchmaat en bij fietsen voor volwassenen kijk je naar fietsen van 28 inch en zoom je verder in op de framemaat.

Het bepalen van de juiste inchmaat of framemaat is dan ook zeer belangrijk. Neem als voorbeeld een omafiets 26 inch. Deze fiets is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar met een lengte van 140-156 cm. Een omafiets 28 inch met 57 framemaat is geschikt voor de lengte 174-192 cm. Kortom: mocht je op zoek zijn naar een nieuwe fiets? Zorg dan dat je altijd voor de juiste maat kiest.

Aan de oostkant van de Biesbosch (54,2 km)
Deze route begint in het centrum van Rijswijk. Onderweg zul je verschillende monumenten met gedichten tegenkomen. Als eerste fiets je naar Wouderichem om vervolgens via het westen de stad uit te fietsen richting Sleeuwijk. Je fietst nu langs de rand van Sleeuwijk naar Kerkeinde, om vervolgens naar Werkendam te fietsen. De volgende plaats waar je komt, is Steurgat, waar je Fort Steurgat kunt bezichtigen. Je fietst nu naar het zuiden, helemaal naar de kruising met de Middellandweg, waar je linksaf slaat om een heel eind langs het water (Bakkerskil) te fietsen. Je fietst met een omweg naar Almkerk, waarbij je verschillende monumenten met gedichten, windmolens en een fort tegen komt. Vanaf Almkerk fiets je door Zandwijk naar het oosten, tot je de borden naar Giessen kunt volgen. Je fietst nu door Giessen heen, over de Parallelweg, om weer in Rijswijk uit te komen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>