Foto: Michael Kulkens.
Foto: Michael Kulkens.

DJ Tiësto schenkt 20.000 euro aan campagne Tommy-Boy

Human Interest

BUSSUM - DJ Tiësto heeft 20.000 euro geschonken aan TButterfly, de stichting die is opgericht door de vader van Tommy-Boy die een dodelijk verkeersongeluk kreeg op de Franse Kampweg in Bussum.

Vader Michael Kulkens wil er met zijn stichting voor zorgen dat het gebruik van smartphones in het verkeer verboden wordt. De reden is dat Tommy-Boy met zijn telefoon bezig was toen hij werd aangereden. Kulkens voert al geruime tijd strijd tegen het gebruik van smartphones in het verkeer. Zo nam hij een film op, sprak erover in de Tweede Kamer, gaf voorlichting aan duizenden kinderen en werkt hij aan een speciale app. Hier kan hij het geld goed voor gebruiken.

TButterfly
"We hebben onze stichting TButterfly naar zijn liedje 'Butterflies' genoemd", vertelt vader Michael Kulkens. "Want dat was het laatste liedje dat Tommy hoorde toen hij werd aangereden. Tiësto was het idool van Tommy-Boy." Toen Tiësto op een interview met Kulkens over de achtergrond van die strijd werd gewezen, besloot de dj contact op te nemen. Het verhaal van Tommy-Boy heeft Tiësto erg aangegrepen, vertelt Kulkens bij RTV NH.

"Hij vertelde mij dat hij er zeer ontroerd door was. Hij zag ook dat Tommy een aparte gast was en continu met muziek bezig was", vertelt hij. Kulkens kon afgelopen maandag de cheque in ontvangst nemen van DJ Tiësto. "Ik moest huilen, want ik stond naast zijn idool. Dus dan komt die emotie los. Maar wel met een grote glimlach, hoor."

Uit de krant