Azumi Uchitani
Azumi Uchitani

Sprekers op TEDxGooiseMeren: Azumi Uchitani, kenner van Japanse kunst en cultuur

Human Interest

GOOISE MEREN - Het wereldberoemde TEDx-event komt onder de noemer TEDxGooiseMeren ook naar Bussum. Diverse sprekers zullen op zaterdag 29 oktober de presentatie van hun leven geven. Hier stellen we de sprekers voor.

Wie ben je?
"Ik ben Azumi Uchitani, Japanse van origine. In het dagelijks leven run ik een Japanse salon voor kunst en cultuur in de Bussumse Spiegelstraat. Daarnaast ben ik businessconsultant. Ik adviseer bedrijven uit Europa die zakendoen met Japan. Door gebruik te maken van Japanse wijsheid, kunst, cultuur en rituelen begeleid ik mensen om de mooie dingen in het leven te zien. Op die manier help ik mensen bij het creëren van innerlijke vrede en rijkdom."

Waar gaat jouw TED-talk over?
"Ik ben traditioneel Japans opgevoed, maar woon al de helft van mijn leven in Europa. Ik draag de positieve Japanse waarden en normen uit. Ik wil mensen helpen om zich open te stellen, om stil te staan bij het moment zodat ze bewust kunnen leven. Op die manier kunnen mensen hun innerlijke elegantie en kracht ervaren. Eerder sprak ik al op de eerste TEDxWoman in Amsterdam."

TEDxGooiseMeren is op zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Kaarten kosten 40 euro, inclusief walking diner. De kaartverkoop start binnenkort via www.tedxgooisemeren.nl.

Uit de krant