Afbeelding

Sprekers op TEDxGooiseMeren: Eric Herber, touwtjespringer

Human Interest

GOOISE MEREN - Het wereldberoemde TEDx-event komt onder de noemer TEDxGooiseMeren ook naar Bussum. Diverse sprekers zullen op zaterdag 29 oktober de presentatie van hun leven geven. Hier stellen we de sprekers voor.

Wie ben je?
"Ik ben Eric Herber uit Naarden en dé touwtjespringer van Nederland. Mensen kennen mij als gymleraar van vroeger en als turntrainer bij Keizer Otto."

Waar gaat jouw TED-talk over?
"Mijn talk heet: Rope Skipping begint waar touwtje springen ophoudt. Het gaat over mijn passie voor het springtouw. Ik heb het touw vervloekt, maar na een week oefenen heb ik er liefde mee opgebouwd. Ik adem, praat, zeg, leef al 20 jaar het springtouw. Ik doe het niet, ik ben het. Ik heb het Professionele Rope Skipping naar Nederland gebracht en meegedaan aan internationale wedstrijden. Uiteraard neem ik het touw mee op het podium en laat ik zien wat het touw over de springer vertelt."

TEDxGooiseMeren wordt gehouden op zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Kaarten voor het evenement kosten 40 euro. De hele middag en avond zijn er inspirerende sprekers op het podium en er is een walking diner, verzorgd door lokale cateraars. Kaartjes zijn te koop via www.tedxgooisemeren.nl

Uit de krant