De Bukbieb op het Julianaplein loopt goed.
De Bukbieb op het Julianaplein loopt goed. Foto: Jessica de Jong

Station krijgt eind deze maand een bukbieb

Cultureel

BUSSUM - Station Naarden-Bussum krijgt eind van deze maand een eigen bukbieb. Het betreft het exemplaar dat eerst bij Heidezicht stond en nu wordt opgeknapt. "De houten huisjes zijn gevoelig voor het weer", aldus Pieter Schut van de Stichting Pro Bussum.

Schut: "Er moet altijd iemand zijn die de bukbieb een beetje in de gaten houdt. Heidezicht staat momenteel nog leeg en dus hebben we besloten dat de bukbieb aan het eind van deze maand terugkomt op het station. Daar gaat Coffee Culture er een oogje op houden."

Derde bubkbieb
Pro Bussum heeft overigens wel plannen om een derde bukbieb aan te schaffen en deze dan terug te plaatsen bij Heidezicht. "Hopelijk valt dit samen met de opening van het paviljoen. Het is bekend dat zowel de Bukbieb op het Julianaplein als bij Heidezicht heel goed loopt. Het brengen van boeken en het meenemen werkt echt."

Geld inzamelen
Pro Bussum is verder bezig met het inzamelen van geld voor bukbiebs die steviger zijn. "Er is geld nodig om meer weerbestendige exemplaren aan te schaffen, het liefst van staal. We zullen kijken of we hiervoor kunnen sparen en goededoelenacties kunnen aanschrijven."

Uit de krant